1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Erfelek Tatlıca Şelalesi gece-gündüz aydınlık oldu

Erfelek Tatlıca Şelalesi gece-gündüz aydınlık oldu

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Erfelek Tatlıca Şelalesi’ni aydınlattı. Genel Müdür Türkoğlu, “Çevresel zenginliklerin aydınlatılması ve bölge...

Erfelek Tatlıca Şelalesi gece-gündüz aydınlık oldu

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Erfelek Tatlıca Şelalesi’ni aydınlattı. Genel Müdür Türkoğlu, “Çevresel zenginliklerin aydınlatılması ve bölge turizmine kazandırılması YEDAŞ’ın sosyal sorumluluğudur” dedi.

Samsun, Çorum, Ordu, Amasya, Sinop İl ve İlçelerinde kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi dağıtımını amaç edinen Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş (YEDAŞ), bölgesinin sanayi yatırımlarında gerçekleştirdiği planlı yatırımı turizm alanında yaygınlaştırıyor. Bunun son örneğini de Sinop'un Erfelek İlçesi'nde bir turizm köşesi olan Tatlıca Şelalesi'ni aydınlatarak gerçekleştirdi.

YEDAŞ, toplumun yaşam kalitesini iyileştirmeye yönelik hazırladığı ve “Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz” sloganıyla olgunlaştırdığı kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile de farkındalık oluşturarak, KSS projelerini ulusal ve uluslararası düzeyde bir çok ödülle taçlandırdı. 2013 yılında da ‘Bir Bölgesel Sürdürülebilirlik Kalkınma Hareketi’ temasıyla bölgenin zenginliklerine korumaya ve aydınlatmaya devam eden YEDAŞ örnek bir projeye imza attı. Eşsiz doğal güzellikleriyle özel ilgiyi hak eden bölgeye ilişkin turizm potansiyeli açısından da bir farkındalık yaratılmasını sosyal sorumluluk olarak gören YEDAŞ, ‘Çevremizi Aydınlatıyoruz’ Projesi kapsamında Sinop ilindeki muhteşem eşsiz doğa güzelliğe sahip Erfelek Tatlıca Şelalesi’ni aydınlattı.

MİLLİ PARKLAR AYDINLANIYOR

Türkiye genelindeki 34 Milli Park’tan sadece 4 tanesinin bölgelerinde bulunduğunu belirten YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Bölgemizdeki Milli Parklarımızı görmemezlikten gelemezdik. Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında aydınlattık. Erfelek Tatlıca Şelalesi gündüz saatlerinde güneş ışığıyla, akşam saatlerinde YEDAŞ ile aydınlanıyor” dedi. “Çevresel zenginliklerin aydınlatılması ve bölge turizmine kazandırılması YEDAŞ’ın sosyal sorumluluğudur” diyen Türkoğlu, “Çevre ve Orman Bakanlığı ve İl Orman Müdürlükleri işbirliği ile bölgemizde belirlenen Milli Parkların aydınlatılmasına başladık. 2015 yılına kadar tüm illerimizdeki özel ilgiyi hak eden milli değerleri aydınlatacağız” diye konuştu.

YEDAŞ’IN BÖLGEYE KATKISI ÖNEMLİ

Türkoğlu, “Kurumsal sosyal sorumluluk projesi şunun için önemlidir. Bir kaç yıl sonra gerçekleşen yatırımlar ve iyileştirilen alt yapıları sonucunda elektrik insanların ilgisini çekmeyecek. İlgilendiği tek şey YEDAŞ’ın o bölgeye ne katkısı olduğu olacak" diyerek şöyle devam etti: "Biz bunu öngördük ve bölgemizle bütünleşmek adına kurumsal sosyal sorumluluk projelerini başlattık. Kurum çalışanları ve sosyal paydaşların talepleri doğrultusunda 2012-2015 yılları arasında toplam 14 farklı kurumsal sosyal sorumluluk projesi planladık. YEDAŞ, bölgemizdeki insanlarımızın her anında yer almaya devam edecek. Amacımız farkındalık oluşturabilmek. Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çalık'ın bizlere verdiği güven ve destekle hedefimize emin adımlarla giderken, yönümüzü Avrupa Mükemmellik Ödülü'ne çevirdik."

SİNOP MİLLETVEKİLİ ALTAY, TÜRKOĞLU’NU KUTLADI

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu'na, kendi şehrine verdiği tüm yatırım ve KSS'lerdeki hassasiyeti nedeniyle teşekkür etti. Altay, "Özelleştirmeyle birlikte oluşan kurumsal kalite hizmetlerini net bir şekilde görülmüştür. Özelleştirilen şirketler açısından YEDAŞ, sorumluluk alanlarında gösterdiği katkılar açısından örnek bir çalışma gerçekleştirmiştir. YEDAŞ'ın ilk dikkatimi çeken projesi, kentimize göç eden leyleklere gösterdiği hassasiyeti olmuştur. Sonrasında yakından takip ettiğim çalışmalarında yatırım açısında gösterilen öncelik ve yerinde yapılan çalışmalardır. Sanatkârlarımıza verdiği katkı ve ışıl ışıl bir Sinop'un yanı sıra, kamuoyuyla iletişimi kurumsallığın göstergesidir. Tatlıca Şelalesi'ni gördüğümde adeta hayran kaldım. Emeği geçenlere teşekkürler" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler