1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ergaz AŞ eksik kar payı dağıttığı için para cezası aldı

Ergaz AŞ eksik kar payı dağıttığı için para cezası aldı

SPK, Ergaz AŞ’ye kar payını eksik dağıttığı gerekçesiyle 155.567 lira para cezası verdi.

Ergaz AŞ eksik kar payı dağıttığı için para cezası aldı

Enerji Günlüğü - SPK, Ergaz AŞ’ye 2022 yılına ilişkin kar payını eksik dağıttığı gerekçesiyle 155.567 lira idari para cezası kesti.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), payları Borsa İstanbul AŞ’de işlem görmeyen halka açık Ergaz Sanayi ve Ticaret AŞ’ye; 2022 yılı hesap dönemi kar payının eksik dağıtılması ile ilgili olarak 155.567 lira idari para cezası verdi. 

SPK yaptığı açıklamada, Ergaz AŞ’nin kar payının eksik dağıtılan kısmının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) kısa vadeli avanslar için uyguladığı faiz oranı üzerinden hesaplanacak faiziyle birlikte dağıtılması hususunda yapılacak ilk genel kurulda karar alınmasını temin etmek üzere, Ergaz AŞ yönetim kurulunun gerekli tedbirleri alması gerektiğini hatırlattı. 

Ergaz AŞ, yapılacak ilk genel kurul toplantısında, idari para cezasını gerektiren fiilde sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyelerine, para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda da karar alacak. 

Bu karar sürecinde, cezalandırılan fiilde sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişiler oy kullanamayacak. 

1986 yılında kurulan ve Bluepet markasının da sahibi olan Ergaz AŞ; otogaz, tüpgaz, dökme gaz ve akaryakıt alanlarında faaliyet gösteriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler