1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ergaz, “Bluepet” markasıyla akaryakıt dağıtım işine girdi

Ergaz, “Bluepet” markasıyla akaryakıt dağıtım işine girdi

Enerji Günlüğü - Almanya’daki Türk işçilerin ortaklığıyla 1978 yılında Erzurum’da kurulan Ergaz, LPG’den sonra akaryakıta da adım attı. Şirket,...

Ergaz, “Bluepet” markasıyla akaryakıt dağıtım işine girdi

Enerji Günlüğü - Almanya’daki Türk işçilerin ortaklığıyla 1978 yılında Erzurum’da kurulan Ergaz, LPG’den sonra akaryakıta da adım attı. Şirket, akaryakıt sektörüne “Bluepet” ismiyle girdi.

2013 yılsonu itibariyle 50 istasyona ulaşmayı hedefleyen şirketin Genel Müdürü Ebubekir Yağız, Bluepet akaryakıt zincirinde stratejilerinin, uluslararası şirketlerin baskıcı uygulamalarına karşı “müşteri ve bayi dostu” bir model haline gelmek olduğunu söyledi.

ERGAZ İÇİN TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASI

“LPG başta olmak üzere otomotiv yakıtındaki tecrübe ve bilgimizle, bugün enerji alanında bir kapı daha aralıyoruz ve bu kapıdan akaryakıta girişin ilk adımını da sizlerin huzurunda atıyoruz” diyen Yağız, bu adımın Ergaz tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekti. Yağız, “Bu adımla birlikte Ergaz, hiç geri gitmediği enerji pazarında, ana segmentleri kapsayan ürünlerle 1. lig oyuncuları arasında bütün maharetini ortaya koyacak. Başka bir deyişle, bundan sonra Ergaz oyunun kurallarını değiştirecek. Kendi anlayışını ve tarzını yani dürüst, yenilikçi, milli, güvenilir, samimi yaklaşımını bayilerine ve tüketicisine hissettirecek” dedi.

TÜRKİYE’DE LPG, UZUN YILLAR ÖNEMİNİ KORUYACAK

Evde, yolda ve sanayide LPG yakıtındaki faaliyetlerinin pazar şartlarının uzun yıllar etkinliğini korumasını öngörerek aynı ivmeyle süreceğini belirten Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız, “ Ülkemiz LPG pazarındaki araç sayısı bakımından Dünya birincisi, tüketim açısından ise Kore’den sonra ikinci sırada. Her yıl 350 bin araç dönüşüm yapıyor. Halihazırda yıllık 3 milyon 700 bin ton LPG satılıyor. Bu trendin 10 yıl sonrasına kadar doğalgaz ve elektrik baskısına rağmen devam edeceğini tahmin ediyoruz. Akaryakıt bizim açımızdan yeni ve bilinmeyen bir iş değil. Kısaca daha önce bildiğimiz ve yaptığımız bir işte, şirket olarak yeni bir yatırım stratejisiyle, karlılığımızı, sağlığımızı ve ömrümüzü uzatacak bir pazara girmekten bahsediyoruz” dedi.

YATIRIMLARIMIZ ÇEVREYE SAYGILIDIR

Ergaz Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yağız da Bluepet hakkında bilgi verdi. Yağız, “İstasyonlarımızda LED aydınlatma ağırlıklı olacak. Ayrıca şunu samimi olarak ifade etmeliyim ki; Bugüne kadar fiziki yapısıyla ve çevre ile ilişkili yatırımlarımız hep takdir edilmiştir. Yani bizler daima kanunlara saygılı, çevreyi gözeten işler yaptık” dedi.

BLUEPET HIZLA BÜYÜR, 50 ERGAZ BAYİSİ HAZIR BEKLİYOR

Bluepet akaryakıt markasıyla hızla büyüyeceklerini ifade eden Ömer Yağız, “Halihazırda 50 Ergaz bayisi bu yıl sonuna kadar aramıza katılıyor. Hedefimiz 2 ya da 3 yıl içerisinde 250 bayi sayısına ulaşmak. İleriki hedefimiz de 5 yıl içinde ilk 10 akaryakıt oyuncusu arasında yer almak” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler