1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ergün: Özel sektör enerji için teknoloji geliştirmeli

Ergün: Özel sektör enerji için teknoloji geliştirmeli

Enerji Günlüğü - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türk özel sektör firmalarının enerji alanında ar-ge çalışmalarına ağırlık vererek...

Ergün: Özel sektör enerji için teknoloji geliştirmeli

Enerji Günlüğü - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türk özel sektör firmalarının enerji alanında ar-ge çalışmalarına ağırlık vererek atılım yapmaları gerektiğini söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile kamu ve özel sektörün önemli temsilcileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda 16 Temmuz 2013 tarihinde bir araya gelerek, Enerji Sektöründe Ar-Ge konusunu ele aldı.

Bakan Ergün toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan’ın başkanlığında gerçekleştirdikleri Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısında gündemlerinin enerji olduğunu ve önemli sonuçlar elde ettiklerini belirterek, yerli kaynakların payının yüzde 30’a çıkartılması ve enerji ihtiyacı karşılanırken kullanılacak teknolojilerin yerli olmasının hedeflendiğini bildirdi.

Bu konularda özel sektöre bir çok görev düşeceğini kaydeden Ergün, Ar-Ge çalışmaları ile teknolojilerin gelişmesi gerektiğini işaret etti. Bakan Ergün, özel sektörün santralların kaba inşaatlarını yapabilen durumda olduğunu ve teknolojilerinin de üretilmesi gerektiğini kaydetti. Özel sektörün bu konuda yeterli olduğunu ve bu gücün iyi kullanılması gerektiğini belirten Bakan Ergün, üretim ve teknoloji konusunda atılım yapılması gerektiğini kaydetti.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR ORADAYDI

Enerji Sektöründe Ar-Ge konulu toplantıya gerek kamu gerekse özel sektörün temsilcileri geniş bir katılım gösterdi. TEİAŞ, TKİ, BOREN, TEMSAN, TÜBİTAK, EÜAŞ, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra, Alarko Holding, Limak, Çalık, Kolin, İçdaş, Kiler, Sabancı, Gama, Aksa, Ak Enerji, Hattat Holding, Enka, Polat Enerji, Zorlu gibi firmaların temsilcileri de toplantıda yer aldı.

TANER YILDIZ: KUR ARTIŞINI DOĞALGAZ VE ELEKTRİĞE YANSITMAYACAĞIZ

Önceki ve Sonraki Haberler