1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ergüneş: En başarılı yapısal reformlar elektrik sektöründe yapıldı

Ergüneş: En başarılı yapısal reformlar elektrik sektöründe yapıldı

Enerji Günlüğü - Limak Enerji Enerji Dağıtım Grubu Başkanı İsmail Ergüneş, en başarılı yapısal reformların elektrik sektöründe yapıldığını...

Ergüneş: En başarılı yapısal reformlar elektrik sektöründe yapıldı

Enerji Günlüğü - Limak Enerji Enerji Dağıtım Grubu Başkanı İsmail Ergüneş, en başarılı yapısal reformların elektrik sektöründe yapıldığını belirterek, kendilerini zorlayan tek noktanın son dönemlerde kurlarda yaşanan hareketlenmeden kaynaklı finansal sıkıntılar olduğunu söyledi.

10. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı (EIF) kapsamında gerçekleştirilen “Enerji Piyasalarının Değerlendirilmesi” oturumunda konuşan Limak Enerji Enerji Dağıtım Grubu Başkanı İsmail Ergüneş, Türkiye elektrik piyasasında katedilen olumlu değişim ve dönüşümlere vurgu yaparak, “En başarılı yapısal reformlar elektrik sektöründe yapıldı. Bütün bunların bir maliyeti var. Kamu yapı ağırlıklardan özel sektör ağırlıklı bir yapıya döndük. Bu yatırımların hemen hepsi yabancı para üzerinden finanse edildi. Yakalayamadığımız şey bir tek kurdaki hareketlenmeden kaynaklı zorluklar sıkıntılar var. Güçlü bir mali piyasa elektrik piyasasının temeli. Bu konuda gerekli aksiyonların mutlaka alınacağını düşünüyorum.” dedi.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ TAM SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Enerji sektörünün çok temelden bir değişim içerisinde olduğuna vurgu yapan Ergüneş, dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesindeki amaçlara ulaşıldığını ifade etti. Ergüneş, “Özelleştirmelerde amaç yatırımları artırmak, kayıp kaçağı azaltmak ve arz güvenliğini sağlamaktı. Bunun önemli oranda başarıya ulaştığını görüyoruz. Gülmesini bilmeyen dükkan açmasın diye bir söz var, müşterilerden gelen şikayetler veya memnuniyet çok önemli. Hizmet kalitesi artırılarak müşteri memnuniyetinde çok ciddi iyileşmeler olduğunu görmeye başladık, daha da göreceğiz. Bunlar bakanlık tarafından çok ciddi bir şekilde izleniyor. Müşteri memnuniyetini de tam olarak yakalama çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Ergüneş ayrıca, dağıtım sektöründe elde edilen bu gelişmeleri de bölge ülkelere taşıyacağımıza olan inancını dile getirdi. Ergüneş, “İnanıyorum ki önümüzdeki dönem sektör bu tecrübelerini bölge ülkelerine de aktarmaya başlayacak. Elektromekanik sanayine de 5 milyar lira civarında yatırım yapıldı. Bu sanayinin Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya’da da çok etkili bir ekosistem yaratacağına inanıyorum. Bunlar iyi taraflar, gurur duymamız gereken taraflar.” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü /Ankara

Önceki ve Sonraki Haberler