1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Erişler Gıda, Şanlıurfa’da güneş santrali kuracak

Erişler Gıda, Şanlıurfa’da güneş santrali kuracak

Erişler Gıda, 201 milyon TL yatırımla Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 18,9 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurup işletecek.

Erişler Gıda, Şanlıurfa’da güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 18,9 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Erişler Gıda santral için yaklaşık 201 milyon TL yatırım yapacak.

Erişler Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Şanlıurfa İli, Viranşehir İlçesinde 275 bin metrekarelik alanda 18,9 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 201 milyon TL değerindeki proje kapsamında 43264 adet 550W gücünde tek eksende güneşi takip eden güneş panelleri kullanılacak. Ayrıca 5 adet 3780 kwe inverter, 5 adet 5000 kva trafo tesis edilecek. 

Santralden elde edilen elektrik enerjisi direkt olarak kamunun Şebeke Hattına aktarılacak. Sisteme uzaktan izleme, 7/24 görüntüleme yapan merkezi sistem kurulacak. Bu sayede güvenlik sağlanacak ve bakım-işletme hizmetleri için destek de sağlanacak. Sistem internet/gps üzerinden takip edilecek, web ve grafikler olarak veri sağlanacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler