1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Erkin Şahinöz, Aksa Enerji Yönetim Kurulu bağımsız üyesi oldu

Erkin Şahinöz, Aksa Enerji Yönetim Kurulu bağımsız üyesi oldu

Enerji Günlüğü – Erkin Şahinöz, Aksa Enerji Yönetim Kurulu’nun bağımsız üyesi oldu. Aksa Enerji Üretim AŞ’nin bağımsız yönetim kurulu...

Erkin Şahinöz, Aksa Enerji Yönetim Kurulu bağımsız üyesi oldu

Enerji Günlüğü – Erkin Şahinöz, Aksa Enerji Yönetim Kurulu’nun bağımsız üyesi oldu. 

Aksa Enerji Üretim AŞ’nin bağımsız yönetim kurulu üyeliğine 28 Eylül 2018 tarihinden itibaren göreve başlamak üzere, Erkin Şahinöz atandı. 

Aksa Enerji Üretim AŞ’de boş olan Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliğine, Türk Ticaret Kanunu ve SPK mevzuatı uyarınca ilk Genel Kurul toplantısında Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere Sayın Erkin Şahinöz atandı. 

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olan Şahinöz, ABD’de University of Nebraska’da burslu olarak MBA yaptı. Aynı üniversitede ekonomi üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlayan Erkin Şahinöz profesyonel çalışma hayatına 1999 yılında Araştırma Asistanı olarak başladı. ABD’deki danışmanlık şirketi Business Development Center’da bankalardan reel sektöre birçok farklı sektör ve işkollarındaki şirketlere danışmanlık yapan Şahinöz, 2002 yılında ABD Merkez Bankası (FED) tarafından ekonomist olarak transfer edildi. Opsiyonları kullanarak geliştirdiği, merkez bankalarının faiz değişikliklerini tahmin eden finansal model ile terfi aldı ve FED’e Ekonomik Araştırmalar Grubu Direktörü olarak atandı. 

Şahinöz, 2007 yılında Türkiye’ye dönerek Yurtiçi Kargo’yu da bünyesinde barından Arıkanlı Holding’de Strateji Koordinatörlüğü ve İş Geliştirme Departmanı’nı kurdu. 2009 yılında Avusturya’nın en büyük bankası Erste Bank’ın Türkiye Genel Müdürlüğüne atanan Şahinöz, Türkiye operasyonlarını sıfırdan kurarak Türkiye’de yatırımı olan yabancı ve yerli kurumsal yatırımcılara brokerage ve yatırım bankacılığı hizmeti sundu. 

Erkin Şahinöz birçok firmanın kurumsal finansman ve halka arz süreçlerini yönetti. Borsa İstanbul için turbo sertifika isimli yeni bir finansal ürün geliştirdi ve başta İstanbul Sanayi Odası (İSO) olmak üzere birçok kurumun Strateji, İş Geliştirme ve Ekonomi Danışmanı olarak çalıştı. Şahinöz, aynı zamanda TİM Danışmanlık bünyesinde bankalara ve reel sektör firmalarına çok çeşitli alanlarda eğitimler ve danışmanlık hizmeti veriyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler