1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Erlerkon Konya'ya 2,75 MW'lık GES kuracak

Erlerkon Konya'ya 2,75 MW'lık GES kuracak

Enerji Günlüğü – Erlerkon Enerji, Konya'da  2,75 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.Erlerkon  Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından  Konya...

Erlerkon Konya'ya  2,75 MW'lık GES kuracak

Enerji Günlüğü – Erlerkon Enerji, Konya'da  2,75 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Erlerkon  Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından  Konya İli, Çumra İlçesi, İçeri Çumra Köyünde  50.097 m2’lik arazi üzerinde  1’er MWe iki adet ve 0,75 MWe bir adet olmak üzere olmak toplam kurulu gücü 2,75 MWe olan 3 adet lisanssız elektrik üretim ünitesi kurulması planlanıyor.

Proje bedeli 9.900.000 TL olarak hesaplanan proje kapsamında Her bir tesis tamamen bağımsız üretim yapacak şekilde tesis edilecek ve üretimleri ayrı sayaçlardan geçerek sisteme aktarılacak.

PROJE KAPASİTE ARTTIRDI

Daha önce ÇED Kapsam Dışı Yazısı alınan projede yeniden planlama yapılarak kapasite artışına gidildi. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü bu kapasite artışı projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığını duyurdu.

Açıklamada, proje ile ilgili olarak Konya Valiliği'ne sunulan dosyanın PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenip uygun bulunduğu ve projeye ilişkin ÇED Sürecinin başladığı kaydedildi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler