1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ermaden, Manisa’da güneş santrali kuracak

Ermaden, Manisa’da güneş santrali kuracak

Manisa’nın Salihli ilçesinde 28,1 MWe kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Santral Erdemir Madencilik’in elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Ermaden, Manisa’da güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Erdemir Madencilik, 458 milyon TL yatırımla Manisa’da 28,1 MWe kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. 

Manisa İli, Salihli İlçesi sınırları içinde 397 bin m2 lik alanda Erdemir Madencilik Sanayi Ve Ticaret A.Ş. tarafından 28,1 MWe kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin toplam değeri 458 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak santralde fotovoltaik paneller kurularak güneş ışınları ile elektrik üretilecek. Güneşten gelen enerji güneş panelleri ile doğru akıma dönüştürülecek. Doğru akıma dönüştürülen enerji belli bir toplama kutusu ile toplanacak ve şebeke gerilim ve frekansına dönüştürülerek inverterlerle alçak gerilim seviyesinden şebeke ile uyumlu bir elektrik enerjisine dönüştürülecek. 

Tesiste, 67.392 adet 550 Wp çıkış gücüne sahip fotovoltaik panel, 10 adet trafo, 10 adet 3125 kWe inverter kullanılacak. Santralde yılda 64.864.800 kwp enerji üretilerek sisteme verilecek. Güneş enerji santralinin ekonomik ömrü 30 yıl olarak öngörülüyor. Tesis ile yılda 858.900 adet ağaç dikimine eşdeğer 35.370 ton CO2 salımı engellenecek.

Türkiye’nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında uzun yıllardır yer alan Erdemir Maden, Türkiye’de demir cevheri üretiminin %34’ünü, demir cevheri ihtiyacının %12’sini karşılıyor.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler