1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Ermaden Zonguldak’ta kömür zenginleştirme tesisi kuracak

Ermaden Zonguldak’ta kömür zenginleştirme tesisi kuracak

Erdemir Madencilik, Zonguldak’ta maden ocağından çıkan kömürlerin sanayi ve diğer kullanımlarında istenilen kalite standartlarını sağlayarak pazara sunulması için yılda 675 bin ton kapasiteli Lavvar Tesisi kuracak.

Ermaden Zonguldak’ta kömür zenginleştirme tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Erdemir Madencilik, Zonguldak’ta maden ocağından çıkan kömürlerin sanayi ve diğer kullanımlarında istenilen kalite standartlarını sağlayarak pazara sunulması için yılda 675 bin ton kapasiteli Lavvar Tesisi kuracak.

OYAK Grup şirketlerinden Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Zonguldak ili, Karadeniz Ereğli ilçesi, Kandilli Alacaağzı mevkiinde 86012 sicil numaralı ruhsat sahasında 7,8 hektarlık alan içerisinde 675.000 ton/yıl kapasiteli Lavvar (Kömür Yıkama, Eleme, Öğütme ve Paketleme) Tesisi kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

9 milyon 250 bin lira bedeli proje kapsamında, orman arazisi içerisinde Lavvar Tesisi, Kömür Stok alanı ve Şlam ve Şist Depolama alanı kurulacak. Lavvar Tesisi’nde 86012 Ruhsat Numaralı Saha içerisinde bulunan yeraltı işletme sahasından çıkarılan tüvenan kömürlerin nitelik ve nicelik olarak zenginleştirilmesi sağlanacak. Zenginleştirilen kömürler öncelikli olarak demir-çelik sanayiinde, döküm sanayiinde, çimento sanayiinde, ısınmada, enerji üretiminde kullanılmak üzere hazırlanacak. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler