1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Ermenek`te 2 işçinin cesedine ulaşıldı

Ermenek`te 2 işçinin cesedine ulaşıldı

Enerji Günlüğü - Ermenek'te su baskını nedeniyle facia yaşanan madende mahsur kalan 18 işçiden ikisinin cesedine ulaşıldı.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı...

Ermenek`te 2 işçinin cesedine ulaşıldı

Enerji Günlüğü - Ermenek'te su baskını nedeniyle facia yaşanan madende mahsur kalan 18 işçiden ikisinin cesedine ulaşıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, facianın yaşandığı Ermenek'teki maden ocağında sürdürülen yoğun çabalar sonucunda 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldığını belirtti, cesetlerin bir müddet sonra çıkarılacağını söyledi.

Maden ocağındaki arama kurtarma faaliyetlerinin 24 saat kesintisiz şekilde devam ettiğini vurgulayan Bakan Yıldız, "Şu anda bulunduğumuz noktada bazı problemlerimiz var, bazı yerlerde çökmeler var. Bir kısım yerlerde kömürün zeminde 1-1,5 metreye kadar çıktığı yerler var. Onları temizlememiz lazım" dedi.

OCAK ÖNÜNDE GÜVENLİK ARTTIRILDI

Çıkarılan cenazelerin ambulanslarla Ermenek Devlet Hastanesine kaldırılarak kimlik tespiti DNA testine tabi tutulmaları bekleniyor. İki işçinin cansız bedenine ulaşıldığının duyulmasından sonra işçi yakınları maden ocağına ve Ermenek Devlet Hastanesi'ne gelmeye başladı. Bazı işçi yakınları ocağı tepeden gören noktalara çıkarak gelişmeleri takip etmeye çalışırken maden ocağı sahası ile hastane önünde güvenlik tedbirleri arttı.

ERMENEK FACİASI VE MADEN İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: DR. NEJAT TAMZOK'UN ANALİZ VE ÖNERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Önceki ve Sonraki Haberler