1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ermenistan elektrik zammını gözden geçirecek

Ermenistan elektrik zammını gözden geçirecek

Enerji Günlüğü - Ermenistan, elektrik fiyatlarına yüzde 17'lik artış kararını süren protestolar nedeniyle gözden geçireceğini açıkladı.Ermenistan...

Ermenistan elektrik zammını gözden geçirecek

Enerji Günlüğü - Ermenistan, elektrik fiyatlarına yüzde 17'lik artış kararını süren protestolar nedeniyle gözden geçireceğini açıkladı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, ülkede büyük protestolara yol açan elektrik fiyatı artışlarını gözden geçireceklerini ve bu süre boyunca ücretlerin devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

Sarkisyan, fiyat artışının gerekli olduğunu, ancak tepki çeken uygulamayı gözden geçireceklerini ve bu süre boyunca ücretlerin devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

Zamma tepki gösteren binlerce gösterici, başkent Erivan'daki ana caddeyi bir haftayı aşkın süredir trafiğe kapatmış durumda. Geçtiğimiz hafta Ermenistan polisi göstericilere müdahale etmiş ve yüzlerce kişiyi gözaltına almıştı. Protestocular zammın iptal edilmesi ve onlara karşı kötü davranan polislerin cezalandırılmasını talep ediyor.

Ermenistan'ın elektrik altyapısı Rusya’nın "İnter RAO EES" şirketinin kontrolünde bulunuyor. Bu nedenle Rus hükümet yetkilileri ve resmi medya kuruluşları protestoların arkasında ABD’nin olduğunu iddia ediyorlar.

ELEKTRİK ZAMMI ERMENİSTAN'I KARIŞTIRDI

Önceki ve Sonraki Haberler