1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Ermenistan Kafkasların en büyük JES'ini kuracak

Ermenistan Kafkasların en büyük JES'ini kuracak

Enerji Günlüğü - Ermenistan, Kafkasların en büyük jeotermal santralini kurmak için keşif çalışmalarına başladı.Ermenistan Enerji ve Tabii Kaynaklar...

Ermenistan Kafkasların en büyük JES'ini kuracak

Enerji Günlüğü - Ermenistan, Kafkasların en büyük jeotermal santralini kurmak için keşif çalışmalarına başladı.

Ermenistan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hayk Harutyunyan, ülkenin Güney'inde bulunan Kyarkyar şehrinde jeotermal kaynak arama çalışmalarına başlandığını ve sonuçlara göre en az 30 MW kurulum kapasitesine sahip bir jeotermal santral kuracaklarını duyurdu. 

Haziran ayının ikinci yarısında başlayan jeotermal kaynak arama çalışmaları, Jeotermal Elektrik Santrali kurulumu için seçilen iki alandan ilkinde başladı. İlk araştırma çalışması sonuçlarına göre santral yılda 7 bin saat çalışarak 30 ila 50 MW arası enerji üretecek. 

Arama çalışmalarının sonucuna göre Ermenistan en az 30 MW kapasiteli bir jeotermal santral kuracak. Bu da Kafkas bölgesinde ve eski Sovyetler Birliği topraklarında kurulan en büyük jeotermal santral olacak. 

Santralin 2017 yılında kurulması ve 2020 yılına kadar hizmete girmesi planlanıyor.

Ermenistan bu yılın başında jeotermal çalışmaları yürütmek için Dünya Bankası'ndan 8.55 milyon Dolar hibe almıştı. Ülkenin toplam jeotermal enerji potansiyeli 150 MW. 

Önceki ve Sonraki Haberler