1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Ermenistan nükleer santral stres-test sonuçları gecikiyor

Ermenistan nükleer santral stres-test sonuçları gecikiyor

Enerji Günlüğü - Ermenistan, Ankara'nın bir an önce kapatılmasını istediği  Nükleer Santrali'yle ilgili stres-test sonuçlarının daha önce açıklananın...

Ermenistan nükleer santral stres-test sonuçları gecikiyor

Enerji Günlüğü - Ermenistan, Ankara'nın bir an önce kapatılmasını istediği  Nükleer Santrali'yle ilgili stres-test sonuçlarının daha önce açıklananın aksine, bu yılın sonunda değil, beş aylık gecikmeyle Mayıs 2013'te hazır olacağını duyurdu.

Ermenistan Nükleer Güvenlik Devlet Regülasyon Komitesi Başkanı Aşot Martirosyan, Fukuşima Nükleer faciası sonrasında Ermenistan'ın da nükleer santrale sahip diğer ülkeler gibi güvenliğe azami önemi verdiğini belirtti. Bu hafta nükleer santrallerin güvenliği konusunda izlenecek yeni prosedüre ilişkin bir karar taslağını hükümete sunacaklarını açıklayan Martirosyan, Metsamor Nükleer Santrali'ne ilişkin stres-test çalışmalarından alınacak ilk sonuçların gelecek yılın Şubat-Mart aylarında Erivan yönetimine ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IEAE) ile Avrupa Birliği'ne sunulacağını belirtti. Ermeni yetkili, olağan sonuçların elde edilmesinin ise Mayıs ayını bulacağını kaydetti.

Ermeni Nükleer santralinde 2011 yılında başlatılan stres-testlerinin bu yılın sonunda sonuçlandırılacağı duyurulmuştu. Bu gecikmenin prosedür kaynaklı olduğu ifade edilirken, yapılan açıklamada "Şu an bütün belgeler hazır ve belirlenen takvimde çalışmaları sonuçlandırmayı öngörüyoruz" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler