1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Eroğlu: Dünyada 2,5 milyara yakın insan su sıkıntısı çekiyor

Eroğlu: Dünyada 2,5 milyara yakın insan su sıkıntısı çekiyor

Enerji Günlüğü - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dünyada 2,5 milyara yakın insanın su sıkıntısını çektiğini ama Türkiye’de yaşanan...

Eroğlu: Dünyada 2,5 milyara yakın insan su sıkıntısı çekiyor

Enerji Günlüğü - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dünyada 2,5 milyara yakın insanın su sıkıntısını çektiğini ama Türkiye’de yaşanan kuraklık konusunda endişe edilmemesini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dünyada 2,5 milyara yakın insanın su sıkıntısını çektiğini ancak Türkiye’nin her yere suyu ulaştıran bir hükümete sahip olduğunu kaydetti. Türkiye’nin son 44 yılda yaşadığı kuraklık konusuna değinen Bakan Eroğlu, kuraklık için endişe edilmemesini, bu senenin de bu büyük kuraklığın da çok iyi bir şekilde atlatılacağını söyledi.

AFRİKA’YA DA SU GÖTÜRDÜK

Türkiye’nin su alanında yaptığı yatırımlar ile sadece yurda değil aynı zamanda Afrika’nın bir çok ülkesine de su götürüldüğünü ifade eden Bakan Eroğlu, “Hem sulama, hem arıtma tesisleri hem de içme suyu isale hatları yaptık, yapıyoruz ve büyük yatırımlar yaptık. Hakikaten şu anda dünyada her yere suyu ulaştıran bir hükümet var. Dünyada 2,5 milyar insan su sıkıntısı çekiyor. 1,5 milyar insanın suyu yok. Biz hatta sadece Türkiye’de değil Afrika’daki, oradaki insanlara da çünkü onlarda insan ve bizim anlayışımızda ‘bütün yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü’ bu yüzden Afrika’da 1 milyon 750 bin kişiye su götürdük. Yeterli mi? Değil ama diğer zengin devletlerin yani asırlardır onları sömüren ülkelerin bir daha vicdan sahibi olup ellerini ceplerine, cüzdanlarına atması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler