1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Eroğlu: HES’ler ormanları tahrip etmiyor

Eroğlu: HES’ler ormanları tahrip etmiyor

Enerji Günlüğü - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, HESlerin ormanları tahrip etmediğini belirterek, “HES’lerle ilgili ormandan verilen izinler, taş...

Eroğlu: HES’ler ormanları tahrip etmiyor

Enerji Günlüğü - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, HESlerin ormanları tahrip etmediğini belirterek, “HES’lerle ilgili ormandan verilen izinler, taş ocakları izinlerinin yüzde 1’i bile değil’ dedi. Eroğlu, TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin daha önce verdiği sözlü soru önergelerini yanıtladı. Bazı illere bağlı köylerdeki içme suyu sorununun il özel idarelerinin görev alanında olduğunu kaydeden Eroğlu, sulama ve bazı HES projelerinin ne aşamada olduğuna ilişkin bilgi verdi.

Türkiyede 21 bin 380 orman köyü olduğunu belirten Eroğlu, nüfus hareketleri ve yerel yönetimlerle ilgili yasal düzenlemeler nedeniyle son 10 yılda bin 124 orman köyünün niteliğinin değiştiğini söyledi. Eroğlu, son 10 yılda orman köylerine yönelik toplam 461 milyon 756 bin 321 lira maddi yardım, 1 milyar 762 milyon 395 bin lira sübvansiyon yapıldığını kaydetti.

Bakan Eroğlu, hidroelektrik santrallerin  denetimi konusunda ve bunların havza bazında incelenmesi konusunda komisyon kurduklarına işaret ederek, “Eğer attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değmeyecekse bunlara müsaade etmiyoruz” dedi. HES projelerinin çok büyük alanı tahrip ettiğine dair yanlış bir algı olduğunun altını çizen Eroğlu, “HESlerle ilgili ormandan verilen izinler, taş ocakları için verilen izinlerin yüzde 1i bile değil. On binde 1,5 gibi bir alan. Yani HES’ler aslında ormanları tahrip etmiyor, onu özetle vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler