1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Eroğlu: Kömür ithalatının yüzde 60’ı yerli üretimle karşılanabilir

Eroğlu: Kömür ithalatının yüzde 60’ı yerli üretimle karşılanabilir

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, önümüzdeki beş yıl içinde kömür ithalatının yüzde 60’ının yerli kömürden karşılanabileceğini söyledi.

Eroğlu: Kömür ithalatının yüzde 60’ı yerli üretimle karşılanabilir

Enerji Günlüğü - TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, önümüzdeki beş yıl içinde kömür ithalatının yüzde 60’ının yerli kömürden karşılanabileceğini söyledi.

Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 3. Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Fuarı’nda, ‘Türkiye’de Kömür Üretimini Artırılma İmkanları’ isimli oturumda konuşan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu, ithalatı önlemek için üretim ve randıman açısından hızlı bir yapılanmaya girdiklerini açıkladı. Kurum olarak yaptıkları üretim ve ruhsat devrini gerçekleştirdikleri sahalar ile Türkiye’nin kömür ithalatını en aza indirecek ve yeni istihdam sağlayacak projelerin çok yakın zamanda hayata geçeceğini ifade eden Eroğlu, “Önümüzdeki 5-10 yıllık projeksiyonda yurt dışından ithal edilen 6-6,5 milyon tonluk koklaşabilir kömür ithalatının yüzde 60-70’inin ülkemizden karşılanabileceğine inanıyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler