1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. ERRA çalışmaları telekonferans ile değerlendirildi

ERRA çalışmaları telekonferans ile değerlendirildi

Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA), halen devam eden ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar hakkında video konferans yoluyla üyelerini bilgilendirdi.

ERRA çalışmaları telekonferans ile değerlendirildi

Enerji Günlüğü - Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA), halen devam eden ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar hakkında video konferans yoluyla üyelerini bilgilendirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz’ın yönetim kurulu üyeliğini sürdürdüğü Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA), halen devam eden ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar hakkında video konferans yoluyla üyelerini bilgilendirdi.

Moldova’nın başkenti Kişinev’de yapılması planlanan ERRA Genel Kurulu, COVID-19 küresel salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Bilgilendirme toplantısına EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın yanı sıra EPDK Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Gülefşan Demirbaş, Başkan Danışmanı Fakir Hüseyin Erdoğan ve Dış İlişkiler Grup Başkanı Mehmet Kürkçü katıldı. Toplantıda, ERRA’nın bir önceki dönemde yürüttüğü faaliyetler ile mali durumu hakkında üyelere bilgi verildi, küresel salgının etkilerinin sürdüğü süre boyunca ERRA’nın yapabileceği çalışmalar ele alındı.

3 AY ETKİNLİK YAPILMAYACAK

Bu kapsamda önümüzdeki 3 ay için planlanan etkinliklerin iptal edilmesinde sonrası için planlanan etkinliklerin yapılıp yapılmayacağına ise küresel salgının seyrine göre karar verilmesinde mutabık kalındı.

Toplantıda ayrıca daha önce ERRA Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanan ERRA Komiteleri ve Çalışma Grubu yapısı ve işleyişine dair üyelere ayrıntılı sunum yapıldı.

BU ZORLU DÖNEMİ FIRSATA ÇEVİREBİLİRİZ

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı konuşmada toplantıya katılanlara ve ERRA Sekreterliğine teşekkür ederek şu değerlendirmelerde bulundu: 

“Küresel koronavirüs salgını kontrol altına alınsa da sürecin etkileri bir süre daha devam edebilir… Örneğin seyahat etme konusunda insanlar isteksiz davranabilir. Ancak ERRA'nın faaliyetlerinin uzaktan iletişim kolaylıkları marifetiyle sürdürülmesi gerekiyor. Bu kapsamda, çevrimiçi eğitim modülleri zenginleştirilmelidir. Bu zorlu ve sıkıntılı dönemi, faaliyetlerimizi derinlemesine incelemek ve gelecekteki zorluklara hazırlıklı olmak için bir fırsata çevirebiliriz. Dayanışmamızı güçlendirmeliyiz. Deneyimlerimizden her zamankinden daha fazla şey öğrenmemiz gerekiyor. Hepinizi, kurumlarınız ve sistem işletmecileriniz tarafından alınan tedbirleri ve edinilen deneyimlerinizi ERRA Sekreterliği ile paylaşmaya davet ediyorum. ERRA Sekreterliği tüm bu bilgi ve bilgileri derleyerek üyelerimize iletebilir.”

Önceki ve Sonraki Haberler