1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erzincan Refahiye'ye doğalgaz CNG ile ulaşacak

Erzincan Refahiye'ye doğalgaz CNG ile ulaşacak

Enerji Günlüğü - Boru hatlarıyla doğalgazın ulaştırılamayan Erzincan'ın Refahiye ilçesine CNG (Sıkıştırılmış Doğal Gaz) yöntemi ile doğalgaz...

Erzincan Refahiye'ye doğalgaz CNG ile ulaşacak

Enerji Günlüğü - Boru hatlarıyla doğalgazın ulaştırılamayan Erzincan'ın Refahiye ilçesine CNG (Sıkıştırılmış Doğal Gaz) yöntemi ile doğalgaz ulaştırılacak. 

Mevcut durumda, 10 bin 815 nüfuslu Refahiye ilçesini besleyecek doğal gaz boru hattı bulunmadığı için, EPDK’nın koordinasyonunda; EPDK, BOTAŞ ve Enerya Erzincan Gaz Dağıtım A.Ş. yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda, Refahiye ilçesine en hızlı doğal gaz arz yönteminin CNG yöntemi olduğuna ilişkin mutabakat sağlandı.

Refahiye ilçesi için gerekli olan CNG ve ilgili alt yapı yatırımları yaklaşık 6 (altı) ay sürecek.

Planlanan CNG sisteminde, Erzincan’ın merkezinde yer alan RMS-A istasyonundan alınacak doğal gaz, Üzümlü ilçesinde kurulan CNG kompresör istasyonu ile 250 bar basınca kadar yükseltilecek ve özel olarak tasarlanmış treyler üzerinde bulunan CNG tüplerine aktarılacak. Bu yöntem ile doldurulacak olan treyler bir çekici vasıtası ile Refahiye ilçesinde kurulacak boşaltma istasyonuna taşınacak. 250 bar basınca sahip olan gaz, bir ölçüm istasyonu vasıtasıyla şebeke basıncına düşürülerek şehir içi doğal gaz hattına verilecek ve vatandaşın kullanımına hazır hale getirilecek.

Son teknoloji kullanılarak kurulacak bu sistemde güvenlik seviyesi en üst düzeyde olacak. En zor koşullarda bile arz güvenliğinin sürekliliğini sağlamak adına CNG kompresörü ile treylerin yedekli olması sağlanacak ve tüketim artışına göre sayıları arttırılacak. Bu sistem ile, 10 bin 815 nüfuslu Refahiye ilçesinde doğal gaz arzının sağlanamadığı hiçbir yer kalmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler