1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Erzincan`a 32 MW`lık HES kurulacak

Erzincan`a 32 MW`lık HES kurulacak

Enerji Günlüğü - AS Enerji, Erzincan Kemahta Deliçay Deresi üzerinde 31,95 MW'lık Deliçay I-II Regülatörü ve HES kuracak.AS Enerji Üretim A.Ş. tarafından...

Erzincan`a 32 MW`lık HES kurulacak

Enerji Günlüğü - AS Enerji, Erzincan Kemahta Deliçay Deresi üzerinde 31,95 MW'lık Deliçay I-II Regülatörü ve HES kuracak.

AS Enerji Üretim A.Ş. tarafından Erzincan İli, Kemah İlçesi, Meyvanlıgoban Deresi üzerinde 31,95 MW'lık “Deliçay I-II Regülatörü ve HES, Kırma- Eleme Tesisi ve Beton Santrali” projesinin tesis edilip işletilmesi planlanıyor.

Projede ilk başta 19,84MW olarak belirlenen kapasitenin 12,06MW arttırılarak 31,95MW’a çıkarılması planlanıyor.

50.018.000 TL bedelli proje kapsamında her iki santralden yıllık toplam 169,75 GWh elektrik enerjisi üretilmesi ve üretilecek elektrik enerjisinin ulusal şebekeye aktarılarak Türkiye’deki tüm kullanıcılara sunulması planlanıyor.

PROJE HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, proje ile ilgili hazırlanan ÇED Raporu'nun nihai kabulünün gerçekleştirildiğini ve Raporun halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldığını bildirdi.

Proje ile ilgili görüş ve öneriler bu süreç içerisinde Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler