1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Erzincan’da 5,8 MW’lık HES kurulacak

Erzincan’da 5,8 MW’lık HES kurulacak

Emir Enerji, 95 milyon TL yatırımla Erzincan’da Cilolar Deresi üzerinde, 5,8 MW kapasiteli Emir-1 Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurup işletecek.

Erzincan’da 5,8 MW’lık HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Erzincan’da Cilolar Deresi üzerinde, 5,8 MW kapasiteli Emir-1 Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulacak. 

Emir Enerji Üretim San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından, Erzincan İli, Üzümlü İlçesi, Cilolar Deresi üzerinde, 5,8 MW kapasiteli Emir-1 Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) ve Hazır Beton Tesisi kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Projenin bedeli 95 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Cilolar Deresi kollarından Soğuk Dere üzerinde, 2.217 m talveg kotunda inşa edilecek Emir-1 Regülatörü ile çevrilen 1,25 m3/s maksimum debisindeki su, toplam 8.020 m uzunluğunda ve eğimi 0.0006 olan iletim borusu vasıtasıyla yükleme havuzuna ulaştırılacak. Buradan da sular 1.740,80 m uzunluğundaki ve 0.70 m. çapındaki cebri boru ile santral binasına taşınarak, türbinlenecek ve enerji üretilecek. Emir 1 HES’te türbinlenen sular, kuyruksuyu kanalı vasıtasıyla Soğuk Dere yatağına bırakılacak. 

Proje kapsamında kurulacak olan nehir tipi hidroelektrik santralinde yılda 18,042 GWh elektrik üretilecek. Üretilecek elektrik, TEDAŞ ve TEİAŞ’ın görüşleri doğrultusunda belirlenecek enerji nakil hattı ile ulusal şebekeye aktarılacak.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler