1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Erzincan’da pelet üretilecek

Erzincan’da pelet üretilecek

Saka Ağaç Endüstrisi, yaklaşık 10 milyon TL yatırımla kuracağı tesiste ağaç ve orman atıklarını işleyerek pelet üretecek.

Erzincan’da pelet üretilecek

Enerji Günlüğü - Erzincan’da kurulacak olan biyokütle tesisinde ağaç ve orman atıkları kullanılarak yılda yaklaşık 30 bin ton pelet üretilecek.

Saka Ağaç Endüstrisi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Erzincan İli, Merkez İlçesi, Erzincan OSB’de Pelet Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. Şirket tesis için 9,5 milyon TL yatırım yapacak.

Proje kapsamında ağaç atıkları, budama artıkları, tarımsal atıklar sürekli toplanarak hammadde olarak kullanılacak. Bu hammadde yüksek basınç altında sıkıştırılarak pelet formuna dönüştürülüp piyasaya arz edilecek. Her türlü endüstriyel ve tarımsal atıkların kurutulup öğütüldükten sonra yüksek basınç altında sıkıştırılması ile oluşan form pelet olarak adlandırılıyor. Peletlenmiş biyokütlenin taşınması daha kolaydır ve yakıt olarak kullanılması daha verimlidir. 

Tesisin ekonomik ömrü 30 yıl olarak öngörülüyor. Kullanılan ekipmanların düzenli olarak bakımları ve değişimleri yapılarak bu sürenin uzatılması planlanıyor. Tesiste yılda yaklaşık 30 bin ton pelet üretimi yapılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler