1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Erzin’de iki numaralı ünite üretimde

Erzin’de iki numaralı ünite üretimde

Enerji Günlüğü – Akenerji, Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin iki numaralı ünitesi üretime başladı.Akenerji, Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim...

Erzin’de iki numaralı ünite üretimde

Enerji Günlüğü – Akenerji, Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin iki numaralı ünitesi üretime başladı.

Akenerji, Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin geçen hafta devreye giren bir numaralı ünitesinin ardından iki numaralı ünitesi de üretime başladı. Santralin 2014 yılı son çeyreğinde açılması bekleniyor.

918MWm/904 MWe gücünde Akenerji’nin en büyük projesi olan ve yüzde 58,04 net verimliliğe sahip Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin 2 numaralı gaz türbin ünitesi devreye alındı. 297 MWm/292,09 MWe gücündeki ünitede 29 Nisan itibarıyla ticari üretime başlandı. İki ünitenin devreye girmesiyle beraber toplam 594 MW güce ulaşıldı.

2011 yılı sonunda Hatay’ın Erzin ilçesinde inşaatına başlanan santral için üç Türk bankasından oluşan konsorsiyum tarafından 651 milyon dolarlık proje finansman kredisi sağlanırken, geri kalan 279 milyon dolar değerindeki kısmı şirket öz kaynakları tarafından karşılandı.Bölgeye dost ve yüksek verimliliğe sahip, AB norm ve standartlarında çağdaş bir enerji santrali kazandırmayı amaçlayan proje, Türkiye’nin hızla artan enerji açığının giderilmesinde de kilit bir rol üstlenecek. Yıllık ortalama 6.750.000.000kWh elektrik üretecek olan Erzin Santrali’nin tek başına Türkiye’nin toplam elektrik ihtiyacının yüzde 2,6’sını karşılaması planlanıyor. Bölgeye toplam 1 milyar dolarlık yatırım getiren santralin, yıl sonunda ticari işletmeye alınması hedefleniyor.

Akenerji,bugüne kadar tek seferde yaptığı en büyük yatırım olan Erzin Santrali’nin devreye girmesi ve yatırımı devam eden tüm projelerin hayata geçmesiyle toplamda 1.745MW’a ulaşarak, Türkiye’deki enerji üretiminin önemli bir bölümünü tek başına gerçekleştirecek bir enerji kapasitesine sahip olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler