1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Erzurum-Hınıs arasına yeni elektrik iletim hattı

Erzurum-Hınıs arasına yeni elektrik iletim hattı

Enerji Günlüğü - Erzurum ile Hınıs ilçesi arasında 154 kV'lik elektrik enerjisi iletim hattı kurulacak. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel...

Erzurum-Hınıs arasına yeni elektrik iletim hattı

Enerji Günlüğü - Erzurum ile Hınıs ilçesi arasında 154 kV'lik elektrik enerjisi iletim hattı kurulacak. 

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından, Erzurum ili, Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçeleri sınırları içerisinde 154 kV Erzurum II - Hınıs EEİH'nin yapılması ve işletilmesi planlanıyor.

Planlanan 154 kV Erzurum II – Hınıs EEİH İrtibatı projesi ile şu an faaliyette olan Erzurum II TM'den alınan enerji Palandöken ilçesi sınırları içerisinde yer alan Erzurum 1-Hınıs EEİH’nın 41.nolu direğine bağlanacak. Bağlanan enerji, Hınıs ilçesinde faaliyette olan Hınıs Trafo Merkezi vasıtasıyla enerji ağına dâhil edilecek. 

Planlanan elektrik enerjisi iletim hattının (EEİH) gerilimi 154 kV, iletkenliği 2*795 MCM, uzunluğu ise 9.990 m olacak. Proje kapsamında Trafo Merkezi yapımı planlanmıyor.

EEİH tesis çalışmaları kapsamında 2 adet nihai direk, 7 adet durdurucu, 25 adet taşıyıcı ve 1 adet Branşman direği olmak üzere toplam 35 adet direk dikilmesi planlanıyor.

Tesisi planlanan hat için proje bedeli 1,5 Milyon TL olarak belirlendi. Projeye ilişkin ÇED süreci başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler