1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Erzurum'a kurulacak HES yeniden gündemde

Erzurum'a kurulacak HES yeniden gündemde

Enerji Günlüğü -  Kayen Heta Enerji'nin Erzurum'da kurulumunu tamamladığı ancak üretim lisansı ve ÇED Gerekli Değildir kararı iptal edilen HES projesi...

Erzurum'a kurulacak HES yeniden gündemde

Enerji Günlüğü -  Kayen Heta Enerji'nin Erzurum'da kurulumunu tamamladığı ancak üretim lisansı ve ÇED Gerekli Değildir kararı iptal edilen HES projesi yeniden gündemde.

Kayen Heta Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından Erzurum ili Tortum ilçesi Bağbaşı Beldesi mevkiinde Katıklı Çayı üzerinde kurulumu tamamlanan, ancak alınan ÇED Gerekli Değildir Kararı bölge halkı tarafından açılan dava sonrası iptal edilen Bağbaşı Regülatörü ve HES projesinde ÇED raporu hazırlanarak süreç yeniden başlatıldı.

EÜ/5440-1/03221 sayılı Elektrik Üretim Lisansının yürütmesinin durdurulması, tesisin faaliyetine devam edememesi ve yöre halkının endişeleri sebebi ile projenin çevresel etkilerinin daha detaylı değerlendirilebilmesi amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da uygun görüşü alınarak ÇED Başvuru Dosyası hazırlandı.

Daha önce bir defa kapasite artışına giderek 13,60 MW kurulu gücünde olması planlanan Bağbaşı Regülatörü ve HES projesinin bedeli 36.790.839 TL olarak hesaplanıyor. Santral ile yılda toplam 37.16 GWh elektrik üretilmesi ve üretilen elektriğin tesise yaklaşık 2 km uzaklıkta bulunan Elif Havza Trafo Merkezine aktarılması planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Erzurum Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler