1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Erzurum’da 10 MW’lık güneş santrali kurulacak

Erzurum’da 10 MW’lık güneş santrali kurulacak

Erzurum’un Horasan ilçesi sınırları içinde 10 MW kurulu gücünde lisanssız güneş enerji santrali kurulacak. Santralde üretilen elektrik, PHI Metal’in tüketimiyle mahsuplaşılacak.

Erzurum’da 10 MW’lık güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - PHI Metal, elektrik ihtiyacını temiz kaynaklardan karşılamak amacıyla 85 milyon lira yatırımla Erzurum’da 10 MW’lık güneş enerji santrali kuracak. 

PHI Metal Otomotiv San. Ve Tic. AŞ tarafından Erzurum İli, Horasan İlçesi, Akçataş Mahallesinde yaklaşı 8 bin 900 m2 alan içinde 9,9 MWm kapasiteli Lisanssız Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. 

85 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak olan lisanssız elektrik üretim tesisinde 15288 adet 550 kW çok kristalli fotovoltaik panel ve her biri 300 kW olan 21 adet evirici (invertör) kullanılacak. Üretilecek elektrik, trafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak. Sisteme aktarılan elektrik şirketin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler