1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Erzurum`da 24,24 MW`lık Çayaşan HES kurulacak

Erzurum`da 24,24 MW`lık Çayaşan HES kurulacak

Enerji Günlüğü -Van Elektrik, Erzurum'da Tortum Çayı üzerinde 24,24 MW'lık Çayaşan HES kurmayı planlıyor.Van Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından...

Erzurum`da 24,24 MW`lık Çayaşan HES kurulacak

Enerji Günlüğü -Van Elektrik, Erzurum'da Tortum Çayı üzerinde 24,24 MW'lık Çayaşan HES kurmayı planlıyor.

Van Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Erzurum İli, Tortum ve Uzundere İlçeleri, Tortum Çayı üzerinde "Çayaşan Regülatörü ve HES (Kurulu Gücü 24,98 MWm/ 24,24 MWe) Kırma-Eleme Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santralleri ile Malzeme Ocakları” projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Çayaşan Regülatörü ve HES projesinin inşası ile yılda toplam 80,66 GWh enerji üretimi gerçekleştirilecek. İnşaat süresi 2 yıl olarak öngörülen projenin yatırım bedeli 230.057.541 TL olarak hesaplandı.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Erzurum Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler