1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Erzurum’daki Kaletepe HES'e yardımcı güneş santrali kurulacak

Erzurum’daki Kaletepe HES'e yardımcı güneş santrali kurulacak

Kayen Alfa Enerji, Erzurum’da işletmekte olduğu Kaletepe HES’i hibrit santrale dönüştürecek. Şirket, 93 milyon TL yatırımla santral sahasına güneş santrali kuracak.

Erzurum’daki Kaletepe HES'e yardımcı güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Erzurum’un Tortum ilçesinde bulunan Kaletepe Hidroelektrik Santraline yardımcı kaynak olarak 9,99 Mwm kurulu gücünde güneş enerji santrali kurulacak.

Erzurum İli, Tortum İlçesi, Yellitepe Deresi sınırları içerisinde Kayen Alfa Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından işletilmekte olan  10,8 MW kurulu gücündeki Kaletepe Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) birden çok kaynaklı üretim tesisine dönüştürülecek. Bu kapsamda santrale yardımcı kaynak olarak 9,99 Mwm kurulu gücünde güneş enerji santrali kurulacak. Projenin değeri 93 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Kurulacak olan güneş enerji santrali ile hibrit santrale dönüşen santralin toplam kurulu gücü 22,03 Mwm, 10,8 Mwe olacak. Güneş santralinde 18.181 adet fotovoltaik panel, 100 adet invertör kullanılacak. Ayrıca GES alanı içerisinde 5 adet 2 MW trafo kurulacak. 

Santralde yılda 13 bin MWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik ise mevcutta bulunan HES işletmesine ait trafoya bağlanılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler