1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erzurum’un 3 ilçesi daha doğalgaza kavuştu

Erzurum’un 3 ilçesi daha doğalgaza kavuştu

Palen Enerji; Erzurum’un Pazaryolu, Şenkaya ve Köprüköy ilçelerine doğalgaz arzına başladı. Karayazı’ya da yılbaşından önce doğalgaz ulaşacak. 

Erzurum’un 3 ilçesi daha doğalgaza kavuştu

Enerji Günlüğü - Palen Enerji: Erzurum’un Pazaryolu, Şenkaya ve Köprüköy ilçelerine doğalgaz arzına başladı. Karayazı’ya da yılbaşından önce doğalgaz ulaşacak. 

Palmet Şirketler Grubu’nun Erzurum iline doğal gaz arzı sağlayan dağıtım şirketi Palen Enerji Doğalgaz Dağıtım Endüstri ve Ticaret AŞ; Pazaryolu, Şenkaya ve Köprüköy ilçelerine doğalgaz ulaştırdı. Yılsonuna kadar Karayazı ilçesine de gaz arzı sağlanacak. 

Palmet Enerji Gaz Grup Başkanı Tamer Sönmez, Palen Enerji’nin 155 binin üzerinde aboneye hizmet verdiğini söyledi ve “2021 yılı içerisinde Erzurum gibi geniş bir coğrafyada yaklaşık 172 km hat imalatı gerçekleştirdik. Erzurum’un ilçelerini doğal gaz ile buluşturduk. Doğal gazın tüm ülkemizdeki yaygınlaştırma çalışmalarına biz de Erzurum’da sürdürdüğümüz çalışmalarla katkı sağlamaya devam edeceğiz. Pazaryolu’nun ardından Şenkaya ve Köprüköy’e de gaz arzı sağladık. Aralık ayı sonunda Karayazı’daki çalışmalarımızı da tamamlayarak 2021 yılsonu itibarıyla Erzurum’da 16 ilçeyi doğal gaz ile buluşturmuş olacağız” diye konuştu. 

İSPİR BORU HATTI YILSONUNA KADAR TAMAMLANACAK

2019 yılında CNG ile doğal gaz arzı sağlanan İspir için yüksek basınç doğal gaz boru hattı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Sönmez, “Zorlu bir arazide yürütülen çalışmalar tamamlandığında Erzurum-İspir arasında yaklaşık 72 km yüksek basınç doğal gaz boru hattı imalatı yapılacak. Çalışmaların 2021 yılının sonunda biteceğini öngörüyoruz” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler