1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Es-Yel Elektrik Konya`da 50 MW`lık RES kuracak

Es-Yel Elektrik Konya`da 50 MW`lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Es-Yel Elektrik Konya'da 50 MW kurulu gücünde Ardıçlı Rüzgar Enerji Santrali kurmayı planlıyor.Es-Yel Elektrik Üretim A.Ş.tarafından...

Es-Yel Elektrik Konya`da 50 MW`lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Es-Yel Elektrik Konya'da 50 MW kurulu gücünde Ardıçlı Rüzgar Enerji Santrali kurmayı planlıyor.

Es-Yel Elektrik Üretim A.Ş.tarafından Konya İli, Selçuklu İlçesi, Yazıbelen ve Eğribayat Köyleri Mevkii’nde Ardıçlı Rüzgar Enerji Santrali (19 Türbin, 50MWm)’nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

19 adet türbin yerleştirilmesi planlanan Santralde 9 adet türbinin her biri 2,5 MWm gücünde, 10 adet türbinin her biri ise 2,75 MWm gücünde olmak üzere toplam kurulu gücünün 50 MWm olması planlanıyor.

Santralde yıllık azami 162.060.000 kWh elektrik üretilmesi ve üretilecek olan elektirk enerjisinin Konya Kuzey 380 TM hattına iletilmesi planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Konya Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler