1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Esas, 39 Burda AVM’nin çatısına GES kurdu

Esas, 39 Burda AVM’nin çatısına GES kurdu

Esas Gayrimenkul, 39 Burda AVM’nin çatısına kurduğu Güneş Enerjisi Santrali’ni (GES) tamamladı. Çatı GES, AVM’nin toplam elektrik tüketiminin yüzde 40’ını karşılayacak.

Esas, 39 Burda AVM’nin çatısına GES kurdu

Enerji Günlüğü - Gayrimenkul yatırım şirketi Esas Gayrimenkul, Lüleburgaz’da yer alan 39 Burda AVM’nin çatısına “Yap İşlet” modeliyle kurduğu Güneş Enerjisi Santrali’ni (GES) devreye aldı. 39 Burda AVM’nin çatısında 10.000 m2’lik bir alanda 2.555 adet panelle 3 mWp güce sahip bir sistem kuruldu. Kurulan sistemin ürettiği enerjiyle, alışveriş merkezinin toplam elektrik tüketiminin yüzde 40’ı karşılanabiliyor.

HEDEF 2030'DA YÜZDE 100 YENİLENEBİLİR ENERJİ

Esas Gayrimenkul; 17 Burda ve 39 Burda’nın ardından, 2022 yılı içerisinde 01 Burda ve 41 Burda AVM’de de GES sistemleri kurmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. AVM’lerin toplam ortak alan tüketiminin yüzde 72’sini IREC sertifikalı yenilenebilir kaynaklardan sağlayacak olan Esas Gayrimenkul, 2030 yılına kadar bu oranı portföy genelinde %100’e çıkarmayı hedefliyor. Adı geçen dört AVM’nin tamamında GES sistemi faal olduğunda, üretilen enerji yaklaşık 2.140 evin tükettiği enerjiyi karşılayabilecek ve 5.128 ton karbonun doğaya salımını engelleyecek.

3 MİLYAR EURO'LUK YATIRIM

Sabancı Holding’den ayrılan Şevket Sabancı, oğlu Ali Sabancı ve kızı Emine Sabancı Kamışlı ile 2000 yılında Esas Holding’i kurdu. Holding, ağırlıklı olarak havacılık, lojistik, gıda, sağlık, perakende ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteriyor.
2009 yılında faaliyete başlayan Esas Gayrimenkul, yurtiçi ve yurtdışında toplamda 3 milyar Euro yatırımla; ofis, konut ve alışveriş merkezi projelerine imza attı. Türkiye genelinde 7 alışveriş merkezi, 3 ofis binası ve 1 konut projesini hayata geçiren Esas Gayrimenkul, sahibi olduğu alışveriş merkezlerinin yanı sıra yönetimini üstlendiği alışveriş merkezleriyle de AVM yönetimi alanında faaliyetlerine devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler