1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ESCON Enerji yerli ısı pompası üretecek

ESCON Enerji yerli ısı pompası üretecek

ESCON Enerji CEO’su Onur Ünlü, 2023 yılında yüzde 200’lük ciro artışı hedeflediklerini belirtti, yerli ısı pompası üretimine başlayacaklarını açıkladı.

ESCON Enerji yerli ısı pompası üretecek

Enerji Günlüğü - ESCON Enerji CEO’su Onur Ünlü, 2022 yılını yüzde 100 ciro artışı ile tamamladıklarını, 2023 yılında ise yüzde 200’lük ciro artışı ile yüzde 25’lik istihdam artışı hedeflediklerini söyledi. 

2023 yılında gündemin en sıcak başlıklarından birinin enerji olacağını kaydeden Onur Ünlü “Çünkü gerek iklim krizinin etkileri gerekse enerji maliyetlerindeki artış ve özellikle Avrupa’da yaşanan enerji arzı sorunları, işletmelerin bu konuyu daha yoğun bir şekilde ele almalarına yol açtı” dedi.

ESCON Enerji’nin işletmelerin enerji verimli hale gelmeleri ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeleri için çeşitli proje ve hizmetler sunduğunu kaydeden Ünlü “Bu yıl ayrıca enerjinin dönüşümünde en önemli teknolojilerden biri olan ısı pompasının üretimine de başlayacağız. Bununla ilgili Ar-Ge süreçlerimizi tamamladık, yakında üretici kimliğimize kavuşacağız” dedi.

YURT DIŞINDA YENİ OFİSLER 

2020 yılında Dubai’de ilk yurt dışı ofisini açan ESCON Enerji’nin bu yıl yurt dışı pazarlarda büyüme hedefiyle yeni ofisler açacağını belirten Onur Ünlü “Bu kapsamda yeşil dönüşümün, mühendisliğin ve teknolojinin öncü ülkelerinden Almanya’da ofis açmayı planlıyoruz. Uzun yıllardır çalışmalar yürüttüğümüz Ukrayna’da da yeni bir yapılanma planlıyoruz” diye konuştu.

MITSUBISHI İLE SİNGAPUR OFİSİ 

Onur Ünlü, 2011 yılından bu yana Türkiye ve çevre ülkeler temsilciliğini yürüttükleri soğutma grupları markası Mitsubishi Heavy Industries ile ortak bir çalışma yürüteceklerini söyledi. Ünlü “Mitsubishi Heavy Industries ile birlikte Uzak Doğu Asya pazarına hizmet etmek amacıyla Singapur’da ortak bir ofis açacağız. Tüm bunların neticesinde Cumhuriyetimizin 100. yılında küresel bir oyuncu olma yolunda önemli bir ilerleme kaydedeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler