1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Escon Raporu: Verimlilik projeleri %30 tasarruf sağlayabilir

Escon Raporu: Verimlilik projeleri %30 tasarruf sağlayabilir

Escon Enerji’nin Enerji Verimliliği Raporu’na göre verimlilik projeleri %30 oranında tasarruf sağlayabilir. 

Escon Raporu: Verimlilik projeleri %30 tasarruf sağlayabilir

Enerji Günlüğü - Escon Enerji’nin Enerji Verimliliği Raporu’na göre verimlilik projeleri %30 oranında tasarruf sağlayabilir. 

Enerji verimliliği danışmanlık şirketi Escon Enerji tarafından hazırlanan Türk Sanayisinin Enerji Verimliliği Raporu’na göre, Türkiye’de enerji verimliliği çalışmaları, potansiyel olarak %30 oranında tasarruf sağlayabilir. 

Rapor hazırlanırken 14 sektörden; 137’si İSO ilk 500 listesinde, 41’i ise İSO ikinci 500 listesinde yer alan, toplam 320 işletme incelendi ve 12 farklı verimlilik artırıcı projenin vaka analizleri değerlendirildi.

Rapora göre işletmelerin yıllık toplam enerji tüketimleri, 6,6 milyon TEP (Ton Eşdeğer Petrol) düzeyinde. Bu işletmelerde yapılacak enerji verimliliği yatırım projelerinin ortalama geri ödeme süresi ise 2 yıl 8 ay olarak hesaplandı. İncelenen 320 şirkette verimlilik projeleri uygulanacak olduğunda elde edilecek emisyon azaltımı ise toplam 1,1 milyon ton karbondioksit olarak hesaplandı. 

Enerji etüdü yapılan işletmelerin faaliyet gösterdiği sektörler olarak bakıldığında ise en yüksek tasarruf potansiyeli %67,3 ile ticari binalarda tespit edildi. Ticari binaları %49,9 ile orman ürünleri, %45,07 ile kağıt ve %44,7 ile gıda sektörü izledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler