1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ESCON’dan Lactalis’e enerji verimliliği çözümü

ESCON’dan Lactalis’e enerji verimliliği çözümü

ESCON Enerji, süt ve süt ürünleri alanında dünyanın önde gelen firmalarından Lactalis’in Ukrayna Mykolaiv fabrikasına performans garantili enerji verimliliği sistemi kuruyor.

ESCON’dan Lactalis’e enerji verimliliği çözümü

Enerji Günlüğü - ESCON Enerji, süt ve süt ürünleri alanında dünyanın önde gelen firmalarından Lactalis’in Ukrayna Mykolaiv fabrikasına performans garantili enerji verimliliği sistemi kuruyor.

ESCON Enerji Genel Müdürü Onur Ünlü, dünyaca ünlü süt ve süt ürünleri şirketi Lactalis’in Ukrayna’daki fabrikasının enerji verimliliği projesini üstlendiklerini hatırlattı. Kasım ayında başlanan enerji verimliliği projesinde sona yaklaştıklarını kaydeden Ünlü, “Projenin Nisan ayı içinde anahtar teslim olarak tamamlanması planlanıyor” dedi.

YILDA 850 BİN KWH DAHA AZ TÜKETİM

Süt ve süt ürünleri üretiminin en önemli süreçlerinden birini buzlu su sistemlerinin oluşturduğunu kaydedren Onur Ünlü “Biz de Lactalis’in Ukrayna fabrikasında, soğutma sisteminin revizyonunu yapmak üzere harekete geçtik. Bu kapsamda eski ve düşük verimli sistemi, son teknoloji soğutma sistemi ile değiştiriyoruz. Performans garantili enerji verimliliği revizyonumuz ile yılda 850 bin kilovatsaat (kWh) elektrik tasarrufu elde edilecek” diye konuştu.

TOPLAM YÜZDE 12 ENERJİ Tonur-unlu-escon-gm.JPGASARRUFU

ESCON Genel Müdürü Onur Ünlü’nün verdiği bilgiye göre Lactalis Ukrayna Mykolaiv enerji verimliliği projesi, fabrikanın soğutma için harcadığı elektrik tüketiminde yüzde 26 tasarruf sağlayacak. Bu oran, fabrikanın toplam enerji tüketiminde yüzde 12’lik bir tasarrufa denk geliyor. Onur Ünlü, sağlanan tasarruf sayesinde projenin kendini iki yılın altında bir sürede amorti edeceğini vurguladı. 

HEDEF LACTALIS’LE DÜNYAYA YAYILMAK

ESCON Genel Müdürü Onur Ünlü, bugüne kadar Lactalis’in Türkiye’deki beş fabrikasında atık ısı geri kazanımı, soğutma sistemi ve soğuk hava depoları revizyonu, enerji izleme ve otomasyon sistemleri olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdiklerini, bu projelerin Verimlilik Artırıcı Proje desteklerinden faydalanması için danışmanlık hizmeti de verdiklerini anlattı. Tüm bu çalışmaların ardından Lactalis’in global tedarikçisi olduklarını kaydeden Ünlü şöyle devam etti: “Lactalis’in dünya genelinde bulunan 250’ye yakın fabrikasına enerji verimliliğini artırıcı hizmet ve sistem çözümleri verebileceğiz. Şu ana kadar firmanın Güney Afrika, Efremov-Rusya ve Pavlograd-Ukrayna fabrikalarına teknik destek hizmeti sağladık. Hedefimiz, Lactalis’in Laval-Fransa’da bulunan mühendislik merkezi ile koordineli olarak bütün üretim tesislerine hizmet verebilmek.”

Önceki ve Sonraki Haberler