1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Esenboğa Elektrik bağlı ortaklıklarını birleştirdi

Esenboğa Elektrik bağlı ortaklıklarını birleştirdi

Esenboğa Elektrik, 6 ayrı iştirakini Margün AŞ ve Angora AŞ çatısı altında birleştirdi. 

Esenboğa Elektrik bağlı ortaklıklarını birleştirdi

Enerji Günlüğü - Esenboğa Elektrik, 6 ayrı iştirakini Margün AŞ ve Angora AŞ çatısı altında birleştirdi. 

Esenboğa Elektrik Üretim AŞ, operasyonel faaliyetleri kolaylaştırmak, elektrik üretim maliyetlerini düşürmek, santral bakım ve işletme giderlerini azaltmak, santral yönetimlerini aynı idari çatı altında toplamak amacıyla bağlı ortaklıklarını birleştirdi. 

Bu kapsamda Esenboğa AŞ’nin %100 bağlı ortaklıkları Energes 1 Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, Energes 9 Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ve Berrak Ges 1 Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ; Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ bünyesinde toplamak üzere devretti. 

Esenboğa Elektrik Üretim AŞ’nin %100 bağlı ortaklıkları olan YSF Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, SNL Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ ve Margün 13 Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ de Angora Elektrik Üretim AŞ'ye devretti. Angora Elektrik’in bütün hisseleri, Esenboğa Elektrik’in %100 bağlı ortaklığı olan Margün Enerji Üretim AŞ'ye ait. 

Devir işlemleri bağlı ortaklıkların ortak kontrolünde herhangi bir değişiklik yaratmayacağı için şirketin konsolide finansal tablolarına etkisi olmayacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler