1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Esenboğa Elektrik bağlı ortaklıklarını birleştiriyor

Esenboğa Elektrik bağlı ortaklıklarını birleştiriyor

Esenboğa Elektrik, bağlı ortağı olan 6 şirketi Margün Enerji bünyesinde, 3 şirketi de Anatolia Yenilenebilir AŞ bünyesinde birleştirmek suretiyle yeniden yapılanıyor. 

Esenboğa Elektrik bağlı ortaklıklarını birleştiriyor

Enerji Günlüğü - Esenboğa Elektrik, bağlı ortağı olan 6 şirketi Margün Enerji bünyesinde, 3 şirketi de Anatolia Yenilenebilir AŞ bünyesinde birleştirmek suretiyle yeniden yapılanıyor. 

Esenboğa Elektrik Üretim AŞ, bağlı ortaklığı Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin bağlı ortaklıkları olarak faaliyet gösteren Kural Enerji AŞ, Maral Enerji AŞ, Soral Enerji AŞ, Güneş 5 Enerji AŞ ve Hanel Global Gayrimenkul Pazarlama AŞ'nin Margün Enerji ile birleştirilmesi için 03 Şubat 2021 tarihinde Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne başvurdu. 

Şirket %100 bağlı ortaklığı olan Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin bağlı ortaklıkları olan Anatolia Yenilenebilir Enerji AŞ, Energes 9 Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ve Berrak GES 1 Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ şirketlerini de Anatolia Yenilenebilir Enerji AŞ unvanı altında birleştirmeye karar verdi. Bu şirketlerle ilgili tescil başvurusu da aynı gün yapıldı. 

Esenboğa Elektrik, yaptığı açıklamada operasyonel faaliyetlerini kolaylaştırmak, elektrik üretim maliyetlerini düşürmek, santral bakım ve işletme giderlerini azaltmak, santral yönetimlerini aynı idari çatı altında toplamak amacıyla başlattığı yapılanma çalışmaları kapsamında Margün Enerji Üretim AŞ'nin diğer bağlı ortaklıkları için de birleşme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler