1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Esengüç Enerji Ovacık RES için çalışmalara başladı

Esengüç Enerji Ovacık RES için çalışmalara başladı

Enerji Günlüğü - YEKA rüzgar yarışmalarında 15 MW’lık Ovacık RES için en düşük teklifi veren Esengüç Enerji santral çalışmalarına başladı.80...

Esengüç Enerji Ovacık RES için çalışmalara başladı

Enerji Günlüğü - YEKA rüzgar yarışmalarında 15 MW’lık Ovacık RES için en düşük teklifi veren Esengüç Enerji santral çalışmalarına başladı.

80 MW'lik kapasite bulunan ve 31 rüzgar projesinin yarıştığı Kayseri-Niğde bölgesine en düşük teklifi -0.01 cent/kWh ve 15 MW'lik projesi ile veren Esengüç Enerji santralin kurulumu için düğmeye bastı. Şirket santrale ilişkin çevresel etki değerlendirme raporunu hazırlayarak süreci başlattı.

Esengüç Enerji Yatırım A.Ş. Kayseri İli, Yahyalı İlçesi’nde her birinin ünite kurulu gücü 1 MW olan 15 adet rüzgar türbini kuracak. Kurulması planlanan Ovacık Rüzgar Enerjisi Santrali’nden yılda 52.500.000 kWh elektrik üretilecek. Üretim sırasında şaltta toplanan elektrik yaklaşık 12 km uzunluğundaki Çamlıca I HES trafo merkezine bağlanacak.

Yatırım bedeli 57.150.000 TL olarak belirlenen santralin kurulum çalışmalarına ilgili mevzuat kapsamında gerekli izinlerin tamamlanmasını akabinde hemen başlanacak. İnşaat aşamasında 15 kişi, işletme aşamasında ise 5 kişi çalışacak.

Sabiha Kötek - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler