1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Esis Enerji, Ar-Ge Merkezi oldu

Esis Enerji, Ar-Ge Merkezi oldu

Enerji Günlüğü - Güç elektroniği alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Esis Enerji AŞ, Ar-Ge Merkezi olarak faaliyet göstermeye başladı.Enerji ekipmanları...

Esis Enerji, Ar-Ge Merkezi oldu

Enerji Günlüğü - Güç elektroniği alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Esis Enerji AŞ, Ar-Ge Merkezi olarak faaliyet göstermeye başladı.

Enerji ekipmanları alanında faaliyet gösteren firmalardan biri Ar-Ge Merkezi unvanı alan şirketler arasına katıldı. Kesintisiz güç kaynakları (UPS), redresör, invertör, solar invertör, frekans konvertörü ve bir çok özel tasarım üretimi ve satışı yapan Esis Enerji’nin Ar-Ge Merkezi olma talebi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kabul gördü ve tescil edildi. Böylece Esis Enerji, 14 Ağustos 2017 tarihi itibariyle Ar-Ge Merkezi belgesine sahip 599’uncu kuruluş oldu.

Esis Enerji AŞ Genel Müdürü Uğur Börekçi, Şirketin Ar-Ge Merkez biriminin Bakanlık tarafından tescil edilmesini “gurur verici” olarak nitelendirirken “Firmamız her zaman Ar-Ge faaliyetlerine önem veriyor. Sektörümüzdeki rekabette her zaman güçlü ve bir adım önde olmak adına en zorlu dönemlerde dahi Ar-Ge’ye hız kesmeden yatırımlar yapıyoruz. Böylelikle firmamız üreteceği ürün ve hizmetlerle ülke ekonomisine katkı sağlayacak ve gelişiminde pay sahibi olacak” dedi.

Halen 22 kişilik kadroyla faaliyet gösteren Esis Enerji Ar-Ge merkezinin, gerçekleştireceği yeni projeler ve hizmetlerle daha da büyüyeceğini anlatan Uğur Börekçi, “Ar-Ge Merkezi unvanı bize hem maddi hem de manevi olarak birçok katkılar sağlayacak. Devletin bize sağlayacağı teşvikler ile yeni projeler üretip birçok kişiye de iş imkânı sağlayacağız. Ayrıca akademik çevrelerle çalışmalarımız artacak ve teknolojimiz daha hızlı ilerleyecek” dedi.

2000 YILINDA KURULDU

2000 yılında kurulan Esis Enerji AŞ’nin ürün yelpazesi içinde kesintisiz güç kaynakları, şebeke bağlantılı ve şebeke bağlantısız invertörler, DC güç kaynakları ve akü şarj doğrultucuları, statik frekans konvertörleri, solar invertörler, servo ve statik gerilim regülatörleri, kuru tip aküler ve müşteri isteğine göre geliştirilen özel tip güç sistemleri ve askeri tip mobil kesintisiz güç sistemleri yer alıyor. Türkiye’de 5000’in üzerinde müşteriye ulaşan Esis Enerji, dünya genelinde ise 50’ye yakın ülkeye satış yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Karayolları Genel Müdürlüğü, TCDD gibi kamu kuruluşları ile üniversiteler, hastanelerin yanı sıra ABB ve Siemens, Esis Enerji’nin önemli müşterileri arasında yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler