1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Eski Alman Başbakanı Schröder Rosneft yönetiminde

Eski Alman Başbakanı Schröder Rosneft yönetiminde

Enerji Günlüğü - Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder Rusya’nın en büyük petrol şirketi Rosneft’in Denetleme Kurulu’na seçildi.Almanya’nın...

Eski Alman Başbakanı Schröder Rosneft yönetiminde

Enerji Günlüğü - Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder Rusya’nın en büyük petrol şirketi Rosneft’in Denetleme Kurulu’na seçildi.

Almanya’nın eski başbakanlarından olan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile kişisel dostluğu olduğu bilinen Gerhard Schröder, Rusya’nın en büyük petrol şirketi Rosnef’in Denetleme Kuruluna seçildi. 

Rus medyasında yer alan haberlerde, 73 yaşındaki eski sosyal demokrat politikacı Schröder’in Denetleme Kurulu'nun başkanlığını üstlenmesinin de olası olduğu belirtildi. 1998-2005 yılları arasında Almanya başbakanlığı görevini yürütmüş olan Schröder, bu görevinin ardından Rus enerji şirketi Gazprom için çalışmaya başlamıştı.

Rosneft'in yüzde 50 hissesi Rus devletinin, yüzde 19.75'i BP'nin ve yüzde 19.5'u Glencore ve Katar Yatırım Kurumu QIA'nın. Geçtiğimiz günlerde ise Çinli enerji şirketi CEFC China, Glencore ve Katar Yatırım Kurumu QIA’nın Rosneft'teki yüzde 14.16 hissesini satın alacağını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler