1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Eski Yırca`ya yeni enerji

Eski Yırca`ya yeni enerji

Enerji Günlüğü - Greenpeace, Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca Köyü Camii ve İlkokulunu güneş enerjisiyle aydınlatacak bir kampanya başlattı.Greenpeace...

Eski Yırca`ya yeni enerji

Enerji Günlüğü - Greenpeace, Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca Köyü Camii ve İlkokulunu güneş enerjisiyle aydınlatacak bir kampanya başlattı.

Greenpeace internet sayfasından yapılan duyuruya göre, Kolin A.Ş. tarafından kurulması planlanan termik santral ve bunun için köklenen zeytin ağaçlarıyla gündeme gelen Yırca Köyü kömüre alternatif olarak güneş ile buluşmaya hazırlanıyor.

ESKİ KÖYE YENİ ENERJİ

İki kömürlü termik santral, bir kül barajıyla çevrili olan ve eskiden beri kömürden dertli olan Yırca Köyü'nün camii ve ilkokulunun enerjisini, toplam 9 kW’lık güneş panelleriyle sağlamak için destek çağrısı yapılıyor.

Kampanyaya destek vermek isteyenler Greenpeace'in internet sitesinden 25, 50, 75,100,150 ve 250 TL destek verilebiliyor. Kampanyaya katılan 459 kişiden şu ana kadar 35.255 TL toplanmış durumda. Kampanyanın bitimine bugünden itibaren 33 gün kalmış durumda ve toplanması hedeflenen miktar ise 60 bin TL.

Kampanyaya destek verenlerin isimleri Yırca Köyü'ndeki bir hatıra panosunda yer alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler