1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Eskişehir Alpu Termik Santrali projesi halkın görüşüne açıldı

Eskişehir Alpu Termik Santrali projesi halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - EÜAŞ’ın Eskişehir’de kurmayı planladığı kömür yakıtlı Alpu Termik Santrali ve kül düzenli depolama tesisi projesi ÇED raporu...

Eskişehir Alpu Termik Santrali projesi halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - EÜAŞ’ın Eskişehir’de kurmayı planladığı kömür yakıtlı Alpu Termik Santrali ve kül düzenli depolama tesisi projesi ÇED raporu 10 günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Alpu Termik Santrali ve Bu Santrale Kömür Sağlayacak Olan Rezerv Alanındaki Yeraltı Maden İşletmesi İle Kül Düzenli Depolama Tesisi projesi ile ilgili olarak hazırlanan son şekli verilen ÇED Raporu, halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldı.

İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunmuş olup, nihai kabul edilen rapordaki eksiklikler halktan gelen görüşler ışığında giderilecek. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek.

Proje konusu faaliyet kapsamında; Alpu-B Sektörü Rezerv Alanı (1.807 ha), Enerji Üretim Alanı (892,80) sınırları içerisinde 1 adet Termik Santral (116,8 ha) ve 1 adet Kül Düzenli Depolama Tesisi (281,20 ha) yer alıyor. Alpu Termik Santrali 2 üniteli olarak planlanmış olup, her bir ünite elektriksel gücü 550 MWe, mekaniksel gücü 561 MWm, ısıl gücü ise 1.247 MWt olarak tasarlandı.

ESKİŞEHİR’E 1080 MW’LIK ALPU TERMİK SANTRALİ KURULACAK

Önceki ve Sonraki Haberler