1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eskişehir Doğalgaz'a internet yükümlülükleri hakkında menfi tespit belgesi

Eskişehir Doğalgaz'a internet yükümlülükleri hakkında menfi tespit belgesi

Enerji Günlüğü - Eskişehir Şehir İçi Doğalgaz AŞ, Rekabet Kurulu’ndan internet sitesiyle ilgili menfi tespit belgesi aldı. Rekabet Kurulu,...

Eskişehir Doğalgaz'a internet yükümlülükleri hakkında menfi tespit belgesi

Enerji Günlüğü - Eskişehir Şehir İçi Doğalgaz AŞ, Rekabet Kurulu’ndan internet sitesiyle ilgili menfi tespit belgesi aldı. 

Rekabet Kurulu, Eskişehir Şehir İçi Doğalgaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt AŞ hakkında; internet sayfasında “Sertifikalı Firma Performans Değerlendirmesi Tablosu”nun yayımlanmasına yönelik uygulamaya, “Firma Genel Başarı Performansı” kriteri hariç olmak üzere, 4054 Sayılı Kanun’un 8. maddesi uyarınca menfi tespit belgesi verilmesine karar verdi.

Buna göre şirket internet sitesinde, Kurul’un aksi yöndeki yeni bir kararına kadar, “Firma Genel Başarı Performansı” kriteri dışında herhangi bir tablo yayınlamayabilecek. 

4054 Sayılı Kanun’un “Menfi tespit” başlıklı 8. Maddesi şu hükmü getiriyor: “Madde 8 – İlgili teşebbüs veya teşebbüs birliklerinin başvurusu üzerine Kurul, elinde bulunan bilgiler çerçevesinde bir anlaşmanın, kararın, eylemin veya birleşme ve devralmanın bu Kanunun 4, 6 ve 7’nci maddelerine aykırı olmadığını gösteren bir menfi tespit belgesi verebilir. Kurul, bu belgenin düzenlenmesinden sonra 13'üncü maddedeki şartlar çerçevesinde görüşünden her zaman dönebilir. Ancak bu durumda taraflara Kurulun görüş değiştirmesine kadar geçen süre için cezai müeyyide uygulanmaz”.

Önceki ve Sonraki Haberler