1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Eskişehir ve Bilecik’te 48 MW’lık depolamalı RES kurulacak 

Eskişehir ve Bilecik’te 48 MW’lık depolamalı RES kurulacak 

Fazlı Enerji, 468 milyon lira yatırımla Eskişehir ve Bilecik’te 36 MW kurulu gücünde Yeldeğirmeni Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek. 

Eskişehir ve Bilecik’te 48 MW’lık depolamalı RES kurulacak 

Enerji Günlüğü - Eskişehir ve Bilecik il sınırları içinde 36 MW kurulu gücünde Yeldeğirmeni Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 36 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.

Ekvator Enerji Grubu şirketlerinden Fazlı Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Eskişehir İli, Tepebaşı İlçesi, Uludere Köyü ile Bilecik ili Söğüt İlçesi, Ortaca Köyü sınırları içinde 36 MW kurulu gücünde Yeldeğirmeni Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 36 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor. 

468 milyon lira değerindeki proje kapsamında her biri 6 MW kurulu gücünde 6 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca 1154 hektarlık proje sahası içerisinde 8 adet rüzgar türbini ve santral sahasının bir kısmında 36 MWh gücünde elektrik depolama tesisi kurulacak. Tesiste lityum-iyon teknolojisi kullanılacak.

Santralde 144 milyon kWh/yıl elektrik üretilmesi ve üretilecek olan enerjinin, Bozüyük TM’nin OG (TR-A) barası (34,5 kV)’’ na girdi-çıktı bağlantı şeklinde bağlanması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler