1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Eskişehir’de 6 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Eskişehir’de 6 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Gazişehir Enerji, Eskişehir’de işletmekte olduğu jeotermal ısıtmalı teknolojik seraları için jeotermal re- enjeksiyonu amaçlı 6 adet sondaj kuyusu açacak.

Eskişehir’de 6 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Enerji Günlüğü - Eskişehir’in Odunpazarı ilçesi sınırları içinde işletilmekte olan Teknolojik Sera ısıtması için jeotermal re- enjeksiyonu amaçlı 6 adet sondaj kuyusu açılacak. 

Gazişehir Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Eskişehir İli, Odunpazarı İlçesi, İmişehir, Türkmentokat, Yahnikapan Mahalleleri, 2013-01 Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatı içerisinde jeotermal re- enjeksiyonu amaçlı 6 adet sondaj faaliyeti planlanıyor. 

82 milyon lira değerindeki proje kapsamında kuyular sera ısıtma sonrasında jeotermal akışkanın re- enjeksiyonu amaçlı açılacak. Döner (rotary) sondaj yöntemi ile açılacak tüm kuyuların derinliği 1500 ± 200 metre olarak öngörülüyor. Her bir sondaj için 1000 m2’lik çalışma alanı kullanılacak 

Sahada mevcut durumda 2016 yılında açılmış 2.200 metre derinliğinde bir adet Jeotermal kuyusu bulunuyor. Kuyudan üretilecek akışkan Gazişehir Enerji’ye ait, Türkmentokat Mahallesi sınırlarında inşaatı devam eden 2 adet 38.208 m2 büyüklüğündeki Jeotermal Enerji Kaynaklı Teknolojik Sera ısıtması için kullanılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler