1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Eskişehir’de hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretilecek

Eskişehir’de hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretilecek

Dharma Enerji, Eskişehir’de kuracağı 9 MW’lık Sivrihisar Biyogaz Enerji Santrali ile günde toplam 345 ton hayvansal atık ve enerji bitkisinden elektrik üretecek.

Eskişehir’de hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Dharma Enerji, Eskişehir’de kuracağı 9 MW’lık Sivrihisar Biyogaz Enerji Santrali ile günde toplam 345 ton hayvansal atık ve enerji bitkisinden elektrik üretecek.

Dharma Enerji Tarım ve Hayvancılık Tic. A.Ş. tarafından Eskişehir ili, Sivrihisar İlçesi, Çandır Mahallesi, Gölağzı Mevkiinde 9 MW kapasiteli Sivrihisar Biyogaz Enerji Santrali kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

86,1 milyon lira değerindeki proje kapsamında, günde 45 ton büyükbaş hayvan dışkısı ve 40 ton kanatlı (tavuk) dışkısı kullanılarak işletilecek biyogaz tesisi kurulacak. Tesiste işlenecek günde 85 ton hayvansal atığın yanında besleme menüsünü zenginleştirmek amacıyla çevrede mevcut 260 ton/gün enerji bitkisi de tesiste biyogaz üretiminde kullanılacak. 

Bu organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ile kojenerasyon ünitesinde elektrik üretilecek. Tesiste, yılda 7.000 saat çalışılacak ve 9,0 MWe kurulu gücünde elektrik üretilecek. Üretilen elektrik enerjisi depolanmadan enterkonnekte sisteme verilerek yenilenebilir enerji mevzuatı çerçevesinde elektrik piyasasına satılacak. 

Tesis yan çıktılar olarak fermente katı ve sıvı ürün ile birlikte atık ısı da üretecek. Bu atık ısı ihtiyaca göre sıcak su veya buhar olarak kullanılabilecek. Ayrıca sıvı fermente üründen organik gübre üretimi de yapılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler