1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Eskişehir’de jeotermal kaynak aranacak

Eskişehir’de jeotermal kaynak aranacak

PİA Akrilik, Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde jeotermal kaynak arayacak. Şirket kaynağı jeotermal kaynaklı teknolojik sera yapımında veya Turizm Konaklama veya Spa Merkezinde kullanacak. 

Eskişehir’de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi sınırları içinde jeotermal kaynaklı teknolojik sera yapımında veya Turizm Konaklama veya Spa Merkezinde kullanılmak üzere altı adet jeotermal kaynak arama sondaj kuyusu açılacak. 

PİA Akrilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Eskişehir ili, Sivrihisar İlçesi, Yaverören Mahallesi, 2023-18 numaralı jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular arama ruhsatı içerisinde 6 adet (altı adet) Sera ısıtma amaçlı jeotermal kaynak arama faaliyeti planlıyor. 

Projenin değeri 6,8 milyon lira olarak hesaplanıyor. Proje kapsamında Döner (rotary) sondaj yöntemi ile açılacak kuyuların derinliği en fazla 1000 metre öngörülüyor.

Şirket, kullanılabilir niteliklerde Jeotermal akışkan bulması durumunda kuyuyu jeotermal kaynaklı teknolojik sera yapımında veya Turizm Konaklama veya Spa Merkezinde kullanacak. Seralarda üretim maliyetinin yaklaşık % 40 ısıtma gideri oluşturuyor. Modern seralar ağırlıklı olarak jeotermal kaynakların olduğu bölgelerde yoğunlaşıyor. Jeotermal ısıtma bu nedenle çok önemli bir avantaj sağlıyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler