1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Esman Elektronik Spire Solar ile işbirliği yaptı

Esman Elektronik Spire Solar ile işbirliği yaptı

Enerji Günlüğü - Esman Elektronik, ABD’li güneş enerjisi teknoloji şirketi Spire Solar ile işbirliği yaptı.Türkiye’de ve çevre ülkelerde yüzlerce...

Esman Elektronik Spire Solar ile işbirliği yaptı

Enerji Günlüğü - Esman Elektronik, ABD’li güneş enerjisi teknoloji şirketi Spire Solar ile işbirliği yaptı.

Türkiye’de ve çevre ülkelerde yüzlerce anahtar teslim elektronik üretim tesisi kuran AKFA Holding şirketlerinden Esman Elektronik, ABD’li güneş enerjisi teknoloji şirketi Spire Solar ile işbirliği yaptı.

Güneş enerjisi üretiminde güncel teknolojilerin tedarikçisi Spire Solar'ın temsilciliğine başlayan Esman Elektronik, Türkiye’de ve çevre ülkelerde büyümeye başlayan güneş enerjisinde kapsamlı üretim çözümlerini sektörün hizmetine sunacak. Esman Elektronik, güneş enerjisi, biyomedikal ve yarı iletken sahalarında Ar-Ge çalışmalarına dayalı ürün yelpazesine sahip üretim teknolojilerinin tedarikçisi Spire Solar ile fotovoltaik yenilenebilir enerji alanında hizmetler sunacak.

GÜNEŞ PANELİ İMALATINDA KAPSAMLI ÇÖZÜMLER SUNACAK

Spire'ın güneş enerjisi alanındaki 40 yıllık tecrübesini Türkiye pazarıyla buluşturacak olan Esman Elektronik, fotovoltaik güneş panelleri ile silisyum güneş hücreleri üretim hatlarının anahtar teslim kurulması, projelendirilmesi ve teknoloji aktarım hizmetini sağlayacak. Aynı zamanda üretimde kullanılan yatırım makineleri ve cihazların tedarik edilmesi, güneş panellerinin tasarımı, paneller için TÜV ve UL sertifikalarının alınması konusunda da kapsamlı çözümler sunacak.

Spire markasıyla fotovoltaik panel üretim makineleri, cihazlar ve anahtar teslim üretim bantları satışı, satış öncesi ve sonrası hizmetlerini vermesinin yanı sıra Esman Elektronik, dünyada önde gelen fotovoltaik hammadde üreticilerinin solar modül üretiminde kullanılan sarf malzemelerini de temin edecek.

“GÜNEŞ ENERJİSİ SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Esman Elektronik Genel Müdürü Hüseyin Türkkan, Almanya, İtalya, İspanya ve Japonya gibi gelişmiş ülkelerin %5-%20 arasında değişen oranlarda elektrik enerjisini güneşten elde ettiğini, Türkiye’nin ise güneş enerjisinden elektrik üretimine daha yeni başladığını, buna rağmen, son dönemde önemli adımlar atıldığını belirtti. Türkkan, “Milyarlarca dolarlık enerji maliyetine katlanan ülkemizin enerjide dışa bağımlılığı, güneş enerjisi kaynaklarından faydalanılarak azaltılabilecektir. Türkiye’nin elektrik üretiminde güneş enerjisinin payının %5’e çıkması halinde ülkemizde, 3 Milyar Watt’lık güneş paneli üretim potansiyeli ortaya çıkacaktır” açıklamasını yaptı.

Türkkan sözlerini şöyle sürdürdü, “Geçen yıllarda güneşten elektrik elde edilmesi diye bir iş alanı daha yeni ortaya çıkmaya başlarken, bugün finansal imkânlardan, enerji lisanslarına ve yatırım teşviklerine kadar birçok alanda önemli adımlar atıldı. Önemli bir büyüme kat eden yenilenebilir güneş enerjisi sektöründeki bu olumlu gelişmelere Esman Elektronik olarak elektronik üretim yatırım makineleri tedariki ve anahtar teslim hat kurulması alanındaki 30 yıla uzanan iş tecrübemiz ile katkı sağlamak istiyoruz. Elektronik üretim sahasındaki tecrübemizi, fotovoltaik güneş enerjisi tesisleri kurulumu iş sahasında da değerlendirebilmek için güneş enerjisi sistemlerinde dünya genelinde kendini ispat etmiş imalat teknolojileri üreten ABD’li Spire ile güç birliği yapma kararı aldık” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler