1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Estaş kam millerini rüzgar elektriğiyle üretecek

Estaş kam millerini rüzgar elektriğiyle üretecek

Estaş, rüzgar elektriği kullanacak. Şirket Balıkesir’de kuracağı 6,2 MW’lık rüzgar türbini ile kam mili üretim tesislerinin elektrik tüketimini karşılayacak.

Estaş kam millerini rüzgar elektriğiyle üretecek

Enerji Günlüğü - Estaş, kam mili üretiminde elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla 165 milyon lira yatırımla 6,2 MW kurulu gücünde bir rüzgar türbini kuracak. 

Türkiye’nin ilk ve en büyük kam mili üretim tesisini işleten Estaş Eksantrik Sanayi ve Tic. AŞ tarafından Balıkesir İli, Savaştepe İlçesi sınırları içinde rüzgar türbini kurulacak. Yaklaşık 50 bin m2 alan üzerinde kurulacak olan 6,2 MWe kapasiteli Rüzgar Enerjisi Santrali şirketin üretimde ihtiyaç duyduğu elektriğin temiz kaynaklardan karşılanmasını sağlayacak.

165 milyon lira değerindeki proje kapsamında bir adet rüzgar türbini kurulacak. Türbinin ürettiği elektrik mahsuplaşma işlemi ile, firmanın farklı lokasyonda yer alan “kam mili üretimi” faaliyeti gösteren tesislerinin elektrik enerjisi tüketimini karşılamak için kullanılacak. İhtiyaç fazlası elektrik enerjisinin de sisteme verilerek satışının yapılması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler