1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. ETD yeni başkanını seçti: Murat Kirazlı 

ETD yeni başkanını seçti: Murat Kirazlı 

Enerji Ticareti Derneği Başkanlığı’na Aksa Aksen Enerji Ticareti AŞ Genel Müdürü Murat Kirazlı seçtildi. Kirazlı, elektrik ticareti hacmini arttıracak liberalizasyon adımları atılmasını gerektiğini söyledi. 

ETD yeni başkanını seçti: Murat Kirazlı 

Enerji Günlüğü - Enerji Ticareti Derneği Genel Kurulu 30 Eylül 2022 tarihinde toplandı. Toplantıda derneğin yönetim kurulu yeniden belirlendi. ETD Başkanlığı görevine, Aksa Aksen Enerji Ticareti Genel Müdürü Murat Kirazlı seçildi. 

ETD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kirazlı, Derneğin şeffaf, rekabetçi, liberal ve ekonomik büyümeye katkıda sunacak bir enerji ticareti piyasası kurgulanması ve geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla  kurulduğunu vuruladı. Zorlu bir dönemden geçildiğini belirten ve bu dönemde derneğin sektöre katkısının daha da önemli hale geldiğini vurgulayan Kirazlı, “Piyasa oyuncuları sektöre ve tüketicilere daha fazla fayda sağlamak için geleceğe yönelik öngörülebilirlik ve likiditenin artırılması ve enerji piyasasındaki büyüme hacminin hızlanması için iş birliği içerisinde çalışmalarını hız kesmeden sürdürecek” dedi. 

Vadeli elektrik ve doğal gaz piyasaları ile yeşil sertifika piyasasının faaliyete geçmesinin ardından elektrikte serbest piyasa kurgusunun yapısal olarak neredeyse tamamlandığını belirten Kirazlı, atılan adımların istenen sonuçlara ulaşabilmesi için yapılan ve yapılacak tüm çalışmaların büyük önem arz ettiğini vurguladı. Murat Kirazlı şöyle dedi: 

“ETD olarak önceliğimiz ticaret piyasasında hacmin yeniden artırılmasına dönük çalışmalar olacak. Bu sebeple elektrik ve doğal gaz piyasalarını bir bütün olarak değerlendirmeliyiz. Elektrik ticaretinde perakende ve toptan seviyede likiditenin tekrar sağlanabilmesi, hacimlerinin tekrar eski seviyelere gelmesi, gaz piyasasında ise beklenen liberalizasyon adımlarının atılması yönünde çalışmaların yapılması ETD’nin bu dönem en büyük hedefleridir. Enerji ticareti piyasasını yeniden gelişim yönüne döndürmek için, bu yeni dönemde tüm üyelerimizi çalışmalara katılmaya davet ediyoruz’’ dedi. 

ÖNCEKİ BAŞKAN KUYAN’DAN TEŞEKKÜR

ETD'nin önceki Yönetim Kurulu Başkanı Galata Wind Enerji AŞ CEO’su Burak Kuyan yaptığı değerlendirmede, yakın geçmişte ender rastlanacak olayların ardı ardına geldiği bir dönem yaşandığını belirtti. Sadece enerji ticareti piyasası ve Türkiye için değil tüm dünyada her kesim için çok zor bir dönemde görev üstlendiklerini vurgulayan Kuyan, özellikle pandemi tedbirlerinin getirdiği koşullara uyum sağlayarak faaliyetlerine devam edebilmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini anlattı. Burak Kuyan, bu dönemde çalışmalara katkı sunan ve sorumluluk alan tüm Yönetim Kurulu ve çalışma grubu üyelerine teşekkür etti.  

etd-yk-2022-jpg.jpg

ETD Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen şirketler ve temsilcileri:

ASİL ÜYELER 

AKSA AKSEN ENERJİ TİCARETİ A.Ş: Murat KİRAZLI / Ukbe UÇMAKLI

SOCAR ENERJİ TİCARET A.Ş: Fuad İBRAHİMOV/ Ahmet POLATKAN

APLUS ENERJİ YATIRIM DANIŞMANLIK TEKN. VE TİC. LTD.ŞTİ.: Ozan KORKMAZ / Mustafa KARAHAN

ENERJİSA ELEKTRİK ENERJİSİ TOPTAN SATIŞ A.Ş.: Yusuf İLİMSEVER / M. Cem AŞIK

GALATA WIND ENERJİ A.Ş: Burak KUYAN / Ali GÜRPINAR

IC İÇTAŞ ELEKTRİK TOPTAN SATIŞ VE TİCARET A.Ş.: İ. Serdar DÖNMEZ/Gökçe OZAN

GATES ENERJİ TİCARET A.Ş: Tamer ÇALIŞIR / Graham TREYNOR  

AKENERJİ ELEKTRİK ENERJİSİ İTHALAT İHRACAT TOPTAN TİC. A.Ş.: Serhan GENÇER/Orkun EYİLİK

SANKO ENERJİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş : Hakan YILDIRIM / Ferudun İTERGEN 

 

YEDEK ÜYELER: 

ELTEK ELEKTRİK ENERJİSİ İTH. İHR. VE TOPTAN TİCARET A.Ş.: Vedat MADENCİ/ Kerem KAYA

OYAK STEAG ENERJİ TİCARETİ VE HİZMETLERİ A.Ş.: Süleyman GİRGİN/ Emir GÜR

HİDİV ELEKTRİK ENERJİSİ TOPTAN SATIŞ A.Ş.: Enis AMASYALI/ Levent Özcan CANER 

EREN ELEKTRİK ENERJİSİ TOPTAN SATIŞ A.Ş.: Eren EREN/İlker GÖKDERE

ULUDAĞ PERAKENDE ELEKTRİK SATIŞ A.Ş.: Ali Erman AYTAÇ/ Muhammed Berkay AĞIRBAŞ 

MERAM ELEKTRİK ENERJİSİ TOP. SAT. A.Ş.: Mustafa ESKİÇIRAK/İlker ARSLANARGUN 

CK ENERJİ ORTAKLIĞI TOPTAN ELEKTRİK SATIŞ A.Ş.: Muharrem BAŞER/ Oytun TOKAY 

 

ENERJİ TİCARETİ DERNEĞİ’NİN KISA HİKAYESİ

Enerji Ticareti Derneği ETD, elektrik tedarik lisansı sahibi firmalar tarafından 2010 yılında kuruldu. ETD’nin, 2022 yılı itibariyle 53 üyesi bulunuyor. ETD, kuruluşundan itibaren Türkiye elektrik ticareti mevzuatının geliştirilmesi, pazarın oluşturulması ve gelişmesinde, özel sektörü temsilen önemli aktörlerden biri oldu. ETD, enerji ticaretinin serbest rekabet koşullarında yapılabilmesi, piyasa fiyat ve bilgilerinin şeffaf, öngörülebilir ve ulaşılabilir olması, enerji piyasasının ülke büyümesine katkıda bulunabilecek şekilde kurgulanması ve işletilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor. Dernek aynı zamanda enerji piyasasının tüm katılımcıları, ulusal ve uluslararası kuruluşlar ve ilgili tüm Devlet Kurumları ile çalışmalar yürütüyor. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler