1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ETD`den ilk kapsamlı risk yönetimi eğitimi

ETD`den ilk kapsamlı risk yönetimi eğitimi

Enerji Günlüğü - Enerji Ticareti Derneği (ETD) ilk geniş kapsamlı ve katılımlı "Enerji Ticareti ve Risk Yönetimi Eğitimi"ni düzenledi.ETD’nin “Risk...

ETD`den ilk kapsamlı risk yönetimi eğitimi

Enerji Günlüğü - Enerji Ticareti Derneği (ETD) ilk geniş kapsamlı ve katılımlı "Enerji Ticareti ve Risk Yönetimi Eğitimi"ni düzenledi.

ETD’nin “Risk Yönetimi Bilincini Arttırma” ve “Risk Yönetimi Metodolojileri”nin kullanımını yaygınlaştırma stratejisi paralelinde, ETD Eğitim Çalışma Grubu'nun hazırladığı İstanbul Enerji Ticareti ve Risk Yönetimi Günü eğitim programı, Sabancı Center'da gerçekleştirildi.

Sektör katılımcılarının yanı sıra, enerji sektöründe faaliyet gösteren aracılık, danışmanlık, teknolojik servis sağlayıcılığı yapan firmalar ve finansal kuruluşların temsilcilerinin katıldığı etkinlik 200 kişinin üzerinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

DAHA KAPSAMLI EĞİTİMLER PLANLIYORUZ

ETD Yönetim Kurulu Başkanı Cem AŞIK yaptığı açılış konuşmasında enerji ticaret hacminin gelişmesiyle birlikte “risk hacminin ve risk çeşitliliğinin de arttığın”dan bahsederek, “risk yönetimi bilincinin yaygınlaştırılması”nın önemine dikkat çekti. Programın hazırlanışı ve ETD çalışmaları hakkında da bilgiler veren AŞIK, çalışma gruplarının ve üyelerin bu gruplara katkılarının önemine vurgu yaptı.

Bu eğitimin, Türkiye’de bu kapsamda ve yaygın katılımla yapılan ilk “Risk Yönetimi” eğitimi olduğunu söyleyen AŞIK, “Risk Yönetimi ve Ticaret“ konularında daha kapsamlı ve “Sertifikalı Eğitimler” de planladıklarını ilave etti.

On dokuz konuşmacı ve panelistin yer aldığı program Enerjisa’dan Caner YURDAKUL’ un moderatörlüğünde gerçekleşti. Yedi sunum ve üç panelden oluşan seminerde; T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen “Elektrik Piyasalarında Risk yönetimi ve Finansal Modelleme” çalışması ve bu kapsamda düzenlenen anketin de tanıtım sunumu yapıldı.

ETD’nin düzenlediği “ Risk Yönetim Bilincini Arttırma” ve “ Risk Yönetim Metodolojileri”nin anlatıldığı eğitim seminerinde Enerjisa, Garanti Bankası, 2M, Fina, Aksa, Danske, ETKB – SGB, Naksan, Limak, İş Yatırım, Borsa İstanbul, Gama, RWE, Statkraft, AGE, E.Onfirmalarından konuşmacılar ve katılımcılar yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler